Teknoloji

Nokia CEO’suna göre Android ile agresif rekabet için daha ucuz Windows Phone cihazları gerekli

Yeniden yapılanma planı çerçevesinde 10 bin kadar kişiyi 2013 sonuna kadar işten çıkaracak olan, Vertu’yu satan ve Scalado’dan varlık alımı yapacak olan Nokia tüm bu önemli kararları açıkladıktan sonra gerçekleştirilen telekonferans oturumuyla yatırımcılara bilgi verdi. Dönüşüm sürecinde olan Nokia’nın patronu Stephen Elop, şirketin Android ile mücadele stratejisini Windows Phone ve Lumia ürün serisi üzerine kurduğunu kaydetti.

Stephen Elop Android ile agresif şekilde rekabet etmeleri gerektiğini, özellikle giriş seviyesi fiyat aralığının bu rekabette önemli bir kısmı oluşturduğunu kaydetti. Nokia Lumia 610 ile bu düşük fiyat aralığının hedeflendiğini de bir soru karşılığında cevap olarak dile getirdi. Üstelik fiyatları Lumia 610’dan daha da aşağı indirecek Windows Phone cihazları için plan yapmaya başladıklarını, bunun için Microsoft’un mühendislik ekiplerinden de destek alındığını kaydetti.

Stephen Elop, Nokia’nın Windows Phone’a bağlı kalmak ve Lumia serisiyle sürdürdükleri fiyat aralığını daha da genişletmek zorunda olduğunun altını çizdi. Nokia ile Microsoft’un Windows Phone’un geleceği ile ilgili olarak çok yakın çalıştığını biliyoruz. Tahmin ediyoruz ki, Stephen Elop Windows Phone’un gelecek sürümleri hakkında da kesinlikle bilgi sahibidir. Ne var ki, Elop bunlar hakkında ipucu vermedi. Gelecek nesil Windows Phone işletim sistemi hakkında detayları ve Nokia Haritalar’ın Bing Haritalar’ın yerini alacağına dair söylentilerin aslı olup olmadığını gelecek hafta düzenlenecek Windows Phone Summit etkinliğinde almayı bekliyoruz.

İlgili – The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER