Teknoloji

Nokia CEO’su Stephen Elop’tan Türkiye’ye Lumia mesajı

Nokia’nın bugün gerçekleştirdiği Windows Phone 8 telefonları lansman toplantısında şirketin tepe yöneticisi Stephen Elop’un da mesajı yayınlandı. Elop, Türkiye’de satışa çıkan Lumia 920’nin ve gelecek ay piyasada göreceğimiz Lumia 820‘nin şerefine özel bir video hazırlamış, Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan’ın konuşması sırasında Elop’un video mesajı gösterildi.

Elop bundan 18 ay önce Nokia’nın Microsoft ile paylaştığı ortak vizyon uyarınca yepyeni bir akıllı telefon deneyimi yaratmaya karar verdiğini ve stratejilerini Windows Phone ekosistemine kaydırdıklarını kaydetti. Nokia’nın katılımıyla birlikte platform için yazılım üreten geliştiricilerin harekete geçtiğini ve uygulama ekosisteminin büyüklüğünün 7 binden 125 bine çıktığını kaydetti.

“18 ay önce Nokia, kullanıcılara muhteşem mobil ürünler ulaştırmaya odaklı yeni stratejisini açıklamıştı. Microsoft ile paylaştığımız vizyon uyarınca yeni bir akıllı telefon deneyimi yaratmaya karar verdik ve stratejimizi Windows Phone ekosistemine kaydırdık. Sadece 6 ay içinde pazara 2 Nokia akıllı telefon sunduk ve bu telefonlar çok kısa zamanda sektörün en büyük ödüllerini birer birer toplamaya başladı. Nokia’nın Windows Phone ekosistemine katılımı geliştiricileri de hareketlendirdi ve uygulama ekosistemi Nokia’nın devreye girmesinden itibaren 7.000’den 125.000’e çıktı. Bugün Nokia Lumia 920 ve Nokia Lumia 820’yi tanıtmanın ve Türkiye’ye geldiğini duyurmanın heyecanı içindeyiz.”

Stephen Elop’un video mesajını aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER