Teknoloji

Nokia CEO’su Stephen Elop’a göre Surface telefonu Windows Phone ekosistemine teşvik eder

Nokia CEO’su Stephen Elop bugün açıklanan finans raporunun ardından gerçekleştirilen telekonferans oturumunda daha önce hakkında herhangi bir işaret görmediğini dile getirdiği Microsoft’un üretmesi muhtemel bir Surface telefonuyla ilgili olarak olumlu konuştu. Oturum sırasında gelen muhtemel bir Surface telefonunun memnuniyetle mi karşılanacağı yoksa rakip mi görüleceği şeklindeki soruya HTC, Samsung, Microsoft veya pazarda cihazı olan ve ekosistemin gelişimine yardımcı olacak her türlü yatırımı yapanları teşvik ettikleri şeklinde cevap verdi.

Her ne kadar Nokia Windows Phone’a kendini adamış gibi görünse de, Elop Windows Phone ekosistemi içindeki herkesi, Microsoft olsun ya da olmasın bir çeşit rakip gibi gördüklerini de hatırlatıyor. Son zamanlarda muhtemel bir Surface telefonuyla ilgili dedikodular ortada dolaşıyor, Microsoft’un da kendi cihazıyla Windows Phone ekosistemine dahil olacağı söyleniyor. Microsoft CEO’su Steve Ballmer da Microsoft’ta temel bir değişimin yolda olduğunun işaretini vermişti. Bu değişimin belirli amaçlar için tasarlanan cihazlar ve servislere daha fazla odaklanma şeklinde olacağının işaretleri de verilmişti.

Elop’un Microsoft tarafından üretilmiş bir cihazın Windows Phone ekosisteminde dengeleri değiştirmesi noktasında endişe taşımadığı belli oluyor. CEO, Nokia olarak Windows Phone platformuna getirdikleri farklılıktan dolayı gurur duyuyor, bunun kolaylıkla taklit edilecek veya yeniden icat edilecek bir şey olmadığının altını çiziyor. O halde eğer Microsoft kendi Surface telefonunu çıkaracak ise Nokia da rekabete hazır. Elop, şirketin Araştırma ve Geliştirme laboratuvarlarında henüz parlatılmamış değerli taşların bulunduğunu ve bunların rekabette farklılaşma yaratmak adına kullanılacağını söyledi.

İlgili >> Seeking Alpha (Telekonferans ses kaydı)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER