Manşetler

Nokia CEO’su Stephen Elop Windows tablet fikrini ciddi şekilde değerlendirdiklerini belli etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows Phone portföyünü çıkardığı cihazlarla epey zenginleştiren Nokia’dan kısa vadede beklenenler arasında Windows tablet yer alıyor. Nokia CEO’su Stephen Elop da Australian Financial Review yayın organına şirketinin önümüzdeki dönemde akıllı telefonların ötesindeki planları, tablet gibi farklı tasarımlara eğilip eğilmeyecekleri hakkında birtakım bilgiler verdi. Aslında Elop ilk kez Windows tabanlı bir tablet üzerinde çalışıldığında dair ipucu vermedi; ancak şirketin Microsoft’un piyasaya çıkardığı Surface tablete tüketicilerin gösterdiği ilgiyi gözetleme fırsatı bulduğunu ve sonuç olarak Nokia marka tablet için planlarının daha da geliştiğini kaydetti.

nokia-stephen-elop-ceo

Nokia’nın tepe yöneticisi henüz bir tablet duyurusunu yapmadıklarını, ancak bu segmenti çok yakından takip ettiklerini kaydetti. Microsoft’un da Surface tableti çıkarmasıyla birlikte pazarı şu anda çok yakından takip ettiklerini dile getiren Elop, Microsoft’un bu deneyiminden bir şeyler öğrenmeye çalıştıklarının, hangi yönde katkıda bulunmayı ve hangi zamanda çıkışı gerçekleştirmeyi değerlendirdiklerinin altını çizdi.

Buna ek olarak Elop hem iPad mini ve Nexus 7 gibi küçük tabletlerin, hem de Surface ve iPad gibi geleneksel boyuttaki tabletlerin meziyetleri olduğunu dile getirdi; sonuç olarak Nokia’nın en azından ilk olarak hangi taraftan işe başlayacağı noktasında herhangi bir ipucu vermemiş oldu. Ayrıca Finlandiyalı şirketin çıkaracağı bir tabletin Windows RT ile mi, yoksa eksiksiz bir Windows 8 sürümüyle mi çıkacağı noktasında da ketum tavrını korudu. Ancak beklentiler Nokia’nın fiyatı rekabetçi tutmak adına Windows RT’yi tercih edeceği yönünde.

İlgili >> TechCrunch, Australian Financial Review

İLGİLİ HABERLER