Teknoloji

Nokia CEO’su Stephen Elop Lumia’ları ilk gerçek Windows Phone cihazları olarak nitelendirdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia CEO’su Stephen Elop şirketinin geçtiğimiz yılın sonlarından itibaren çıkarmaya başladığı Windows Phone cihazlarının tanıtımı için her türlü fırsatı değerlendiriyor, ilginç yorumlar yapıyor. Son olarak da Nokia Lumia akıllı telefonları ilk gerçek Windows Phone cihazları olarak nitelendirdi. Elop’a göre Nokia Windows Phone platformuna en iyi tasarımı, kamerayı ve üretebileceği en iyi uygulamaları getirdi.

Aslına bakarsanız, Nokia N8’in kamerası düşünüldüğünde Elop’ın “en iyi kamera” iddiasını yeniden gözden geçirmesi gerekebilir. Ne var ki, tasarım konusundaki düşünceleri konusunda haklı olabilir. Nokia N9’da görüp hayran kaldığımız tasarım Lumia 800 ve Lumia 900 akıllı telefonlarla birlikte Windows Phone platformuna da geldi. Şimdiye kadar çıkmış Windows Phone cihazları düşünüldüğünde bu iki Lumia cihazının gerçekten en iyi tasarımlara sahip Windows Phone cihazları olduğu söylenebilir.

Nokia’nın tepe yöneticisi Windows Phone platformunda çalışan ürünlere sahip diğer rakiplerinin bu platforma Nokia kadar ciddi biçimde yaklaşmadığını öne sürdü. Aslında bu yorum Samsung ve HTC’ye atılmış birer taş olarak değerlendirilebilir. Ne de olsa, bu şirketlerin Windows Phone’dan çok Android’e önem verdikleri gibi bir izlenimin varolduğu söylenebilir.

Bu arada ABD’de AT&T ile birlikte piyasaya sürülecek Windows Phone cihazı Lumia 900’ün pazarlaması ile ilgili olarak da, mobil operatör mağazalarındaki satış elemanlarının platform ile ilgili bilgiye sahip olması ve heyecan taşıması gerektiğini dile getirdi. Nokia ve Microsoft’un Lumia 900’ün pazarlama faaliyetleri için yapmayı planladığı 130 milyon dolarlık harcamalar satış elemanlarının Windows Phone algısını değiştirmeyi de kapsıyor olmalı.

Yazılım tarafından da Nokia’nın ciddi çalışmalar yaptığını CEO’nun açıklamasından öğreniyoruz. Dünya genelinde yazılım geliştiricilerle buluşan Nokia daha önce Symbian için uygulama geliştiren yazılımcıların Nokia Windows Phone için çalışmaya başlamasını sağlamış.

İlgili – Wired

İLGİLİ HABERLER