Teknoloji

Nokia CEO’su Stephen Elop Google’ın açık ekosisteminin daha kapalı hâle getirdiğini öne sürdü

Dün açıkladığı finans raporunun ardından bir basın toplantısı düzenleyen Nokia’nın CEO’su Stephen Elop Google’a göndermede bulunmadan geçmedi. Bildiğiniz gibi, Nokia’nın akıllı telefon stratejisini Microsoft’un Windows Phone işletim sisteminin üzerine kurması bir kısmın tepkisini çekmiş, aslında Nokia’nın Android’e yönelmesi gerektiğini savunanlar olmuştu. Windows Phone cihazlarının art arda geldiği içinde bulunduğumuz zamanda bile bu görüşünü koruyanlar bulunuyor.

nokia-stephen-elop-ceo

Ne var ki, Nokia’nın tepe yöneticisine göre Google “açık” olarak nitelendirdiği kendi ekosistemini kapatmak için uğraşıyor. İnsanların farklı yönlere doğru götürmesi nedeniyle fazlasıyla ufalanma yaşayan Android’in içinde bulunduğu durumun Google’ın çabalarıyla dengelenmeye çalışıldığını belirten Elop, bunun açık ekosistemi biraz daha kapalı bir yapıya çevirmek olduğunu dile getirdi.

Elop dile getirdiği bu durumla belki de Android yerine Windows Phone’u seçmelerinin doğru karar olduğunu anlatmak istemiş olabilir. Aslına bakarsanız, Microsoft da Windows Phone platformunu sıkı bir şekilde kontrol ediyor, üstelik daha baştan bu platform “açık bir ekosistem” olarak nitelendirilmiyordu, her şey tamamen Microsoft’un kontrolündeydi. Ne var ki, bu duruma rağmen Microsoft Nokia’ya daha geniş bir hareket alanı vadetmiş olmalı, Google ise Nokia’ya Android üzerinde istediği özgürlükleri tanımamış olmalı ki, sonuçta piyasada Nokia markalı Android cihazları yerine Nokia markalı Windows Phone cihazları görüyoruz.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER