Teknoloji

Nokia Catwalk Lumia 925 adıyla gelebilir

Nokia’nın 14 Mayısta Londra’da düzenleyeceği basın toplantısı “Nokia Lumia hikayesinin devamını” haber veriyor. Çince yayın yapan Windows Phone Bar sitesine göre Nokia bu toplantıda genellikle “Catwalk” kod adıyla anılan Nokia Lumia 925 akıllı telefonunun tanıtımını gerçekleştirecek. Catwalk ile birlikte Nokia’nın kalın ve plastik kasa yerine alüminyumdan yapılmış bir kasayı tercih edeceği söyleniyor. Söz konusu telefon şu andaki gözde telefon olan Lumia 920’nin üstüne gelmiş bir güncelleme olacak. Tabii ki, alüminyumun kullanımına bağlı olarak daha ince ve hafif tasarımla birlikte gelecek.

nokia-catwalk-180413

Daha önce gerçekleşen sızıntılara bakacak olursak, Catwalk’un 4.5 inç ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemci, 16 GB dahili bellek, 2000 mAh kapasiteli batarya, 8.7 megapiksel, LED flaşlı ve optik görüntü sabitleme özellikli kamera barındıracağını görünüyoruz. Geçtiğimiz ay Çinli sosyal medya sitesi Sina Weibo’da paylaşılan fotoğraflarda da kameranın etrafını çeviren tümsek yapı dikkat çekiyordu. Bu da cihazın sırf kamera uğruna kalınlaştırılmayacağını gösteriyordu.

Geçen ay çeyrek rakamlarını açıklayan Nokia’nın CEO’su Stephen Elop, ABD’li mobil operatör Verizon için plastikten yapılmış bir Lumia 928 modelinin çıkaracağının açıklamış, ayrıca bu yeni Lumia modelinin yeni ürün tanıtımlarıyla dolu sezonun başlangıcı olacağını da dile getirmişti. Nokia’nın Catwalk kod adlı cihazı da bu yeni dönemin bir parçası olacak gibi görünüyor.

İlgili >> Windows Phone Bar

İLGİLİ HABERLER