Teknoloji

Nokia yeni akıllı telefonlarında Carl Zeiss lenslerini kullanmayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia carl zeissNokia’nın dönüşü, 2017 Mobil Dünya Kongresi’nin en merakla beklenen olaylarından biriydi. Bu dönüşle hayranlarını sevindiren şirket, gelecek dönemdeki planları konusunda da bazı bilgiler veriyor. Bu bilgiler şirketin telefonlarında kullanılacak bileşenleri de kapsıyor. Nokia Carl Zeiss markalı lensleri bundan böyle akıllı telefonlarında kullanmayacağını açıklayarak değişimin süreceğini ortaya koydu.

Finli şirketin Cihazlar ve Servisler birimi 2013’te Microsoft tarafından satın alınmıştı. Bu işlemden bir süre sonra Microsoft, Nokia markasını akıllı telefonlarında kullanmayı bırakmıştı. Aradığını bulamayan Microsoft, Nokia markasının standart cep telefonlarında kullanım hakkını da HMD Global’a devretmişti. Böylelikle HMD Global tüm segmentlerde Nokia markasının kullanım hakkının sahibi olmuştu.

Bütün bu yaşananlar, Nokia markalı telefonlarda bir değişimin yaşanmasını muhtemel hâle getirmişti. Nokia Mobile hesabından bir soruya cevap olarak atılan tweet, bu değişimin telefon bileşenlerine de sirayet edeceğini gösteriyor.

Nokia Carl Zeiss lensleriyle birlikte PureView teknolojisine de veda etti

Söz konusu tweette Nokia’ya yeni telefonlarda Carl Zeiss lenslerinin ve PureView görüntüleme teknolojisinin kullanılıp kullanılmayacağı soruluyor. Şirket tarafından verilen cevapta sadece Carl Zeiss lenslerinden bahsediliyor. Ancak bu durum PureView görüntüleme teknolojisinin şirket tarafından kullanılmaya devam edeceği anlamına gelmiyor. Microsoft, Nokia markalı telefon üretme hakkını HMD Global’e devrederken PureView teknolojisini kendisinde tutmuştu. Dolayısıyla yeni Nokia telefonlarında bu teknolojinin kullanılması pek muhtemel görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER