Teknoloji

Nokia Care hesabı Microsoft’un Portico WP8 güncellemesini bu yayınlayacağını belirtti

Microsoft’un Windows Phone 8 için yayınlayacağı güncelleme paketi merakla bekleniyor. Bu güncellemenin başta cihazın ekranı karardığında Wi-Fi bağlantısının kesilmesi ve cihazın kendiliğinden yeniden başlaması olmak üzere çeşitli sorunları çözmesi bekleniyor. Nokia’nın da Windows Phone 8 telefonları bulunduğu için söz konusu güncelleme bu şirketi de yakından ilgilendiriyor. Şirketin Nokia Care biriminin ABD kolu Twitter’dan geçtiği mesajla beklenen güncelleme hakkında bazı ipuçları verdi.

nokia-lumia-920-inceleme-00018

Nokia Care US, mesajında Microsoft’un bu ay bir yazılım yayınlayacağını, bu geldiğinde duyuru yapacaklarını kaydetti. “Portico” kod adıyla anılan bu güncellemenin çeşitli kararlılık düzeltmelerinin yanı sıra yukarıda belirttiğimiz gibi rastgele kapanıp açılma ve Wi-Fi problemlerini de çözmesi bekleniyor. SMS taslakları ve gelen çağrıyı SMS ile reddetme gibi yenilikler de Portico’da bulunacak.

Söz konusu güncellemelerin sadece Nokia markalı Windows Phone 8 telefonlarına değil, diğer WP8 cihazlarına da ulaştırılması bekleniyor. Aslında geçtiğimiz günlerde bazı HTC 8X cihazlarının güncelleme aldığına dair haberler çıkmıştı, ancak görünüşe göre Microsoft sadece kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme sistemini test ediyordu.

İlgili >> Twitter (@NokiaCareUS), WPCentral

İLGİLİ HABERLER