Manşetler

Nokia Camera beta uygulamasıyla tüm Lumia telefonlarını destekliyor

Nokia, Camera uygulamasının kapsamını PureView akıllı telefonlarının ötesine taşıyor ve Lumia cihazlarının birçoğuna getiriyor. Nokia Beta Labs web sitesinde yayınlanan Camera uygulamasının beta versiyonu giriş ve orta seviye Lumia telefonlarında da çalışıyor.nokia-camera-beta-171213

Ne var ki, beta niteliğindeki Camera uygulaması henüz son hâlini almadığı için çeşitli hatalar barındırıyor olabilir. Yine de, en yeni özellikleri de bu versiyonda bulabilirsiniz.

Nokia Camera uygulaması geçtiğimiz ekim ayında duyurulmuş, kamera telefonu Lumia 1020 ve büyük ekranlı telefon Lumia 1520’de kullanıma sunulmuştu. Smart, Pro ve Video modlarını bir araya getiren bu uygulama tek bir dokunuşla standart, gece ve spor çekim modları arasından bir tanesini seçmeyi sağlıyor. Ayrıca Photoshop ile düzenlenebilecek raw formatında fotoğraflar da çekilebiliyor.

Nokia’nın Camera uygulaması Lumia telefonlarda varsayılan kamera uygulamasının yerini alıyor ve daha fazla özellik sunuyor.

Otomatik çekim veya özel modların dışında, elle ayar yapmak isteyenler için de zengin seçenekler Camera uygulaması tarafından sunuluyor. Tüm bu işlemler Pro kamera arayüzü üzerinden gerçekleştiriliyor; pozlama değeri, beyaz dengesi, odak uzaklığı gibi ayarlar elle yapılabiliyor.

Nokia Camera uygulamasının beta sürümü Lumia 520, 521, 620, 625, 720, 810, 820 ve 822 telefonlarında çalışıyor. Uygulamanın final versiyonunun gelecek yılın başlarında çıkması bekleniyor. Karşılarına çıkabilecek hatalardan korkmayanlar Nokia Beta Labs sitesinden beta sürümünü indirebilirler.

İlgili >> Nokia Conversation, Nokia Beta Labs

İLGİLİ HABERLER