Teknoloji

Nokia C3 ile giriş segmentinde seçeneklerini artırıyor

nokia c3

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, giriş segmentinde sunduğu seçeneklere bir yenisini daha ekledi. Nokia C3 adını taşıyan telefon, 5.99 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü bir ekrana sahip. Akıllı telefon kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacak.

Polikarbon bir kasaya sahip olan telefonun kalbinde 1.6 GHz sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde depolama alanının üstüne 128 GB daha eklenebiliyor.

Nokia C3’ün arkasında 8 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Ön kameranın çözünürlüğü ise 5 megapiksel. Akıllı telefonun parmak izi tarayıcısı da arka panele yerleştirilmiş.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3040 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pil, microUSB girişi üzerinden dolduruluyor. FM radyo, 3.5 mm. kulaklık jakı, çift SIM desteği ve Google Asistan’ı ya da başka uygulamaları hızlı şekilde başlatmayı sağlayan “Xpress” tuşu telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Nokia C3 Çin’de şimdiden ön siparişe çıkmış durumda. Telefon sahipleriyle 13 Ağustos’tan itibaren buluşacak. Normalde fiyatı 699 yuan (695 TL) olarak belirlenen telefona ön sipariş döneminde 669 yuan (666 TL) karşılığında sahip olmak mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER