Teknoloji

Nokia C2 metal kasayla yenilendi

nokia c2

Nokia C21 ikilisini tanıtan HMD Global, Nokia C2 modelini de yeniledi. Yeni C2’de orijinal modele kıyasla bazı iyileştirmeler yapılsa da, belli noktalarda yeni versiyon ilk versiyonun arkasında kalıyor.

C2’deki en önemli yeniliklerden biri metal kasa. Metal kasa sayesinde akıllı telefon küçük çarpmalara karşı daha dayanıklı hâle geliyor. Ancak metal kasa dışındaki değişiklikler biraz hayal kırıklığı yaratacak türden.

5.7 inç büyüklüğündeki ekranın çözünürlüğü 960 x 480 piksele iniyor. Buna ek olarak, 5 megapiksel ön kameranın yerini de 2 megapiksel ön kamera alıyor. Ön kameraya eşlik eden LED flaşta ise bir değişiklik söz konusu değil. 5 megapiksel arka kamera da yeni C2’de varlığını koruyan unsurlar arasında bulunuyor.

Yeni C2’de pil kapasitesi 2400 mAh seviyesine iniyor. Orijinal modelde 2800 mAh pil bulunuyor. Pil microUSB girişi üzerinden 5W şarj adaptörüyle dolduruluyor. Akıllı telefonun pilinin çıkarılabildiğini belirtmekte fayda var. 3.5 mm. kulaklık jakı da yeni C2’nin özellikleri arasında bulunuyor.

Nokia C2 dört çekirdekli 1.5 GHz işlemciyle geliyor. Akıllı telefon kutusundan Android 11 Go Edition yüklü olarak çıkacak. Telefon iki yıl boyunca güvenlik güncellemesi alacak. İşlemciye 1 veya 2 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı ise 32 GB. Depolama alanı microSD kart desteğiyle artırılabiliyor. Nokia C2’nin çift SIM destekli versiyonu da mevcut.

Yeni Nokia C2 hakkında bilinenler şu an için bunlar. Akıllı telefonun fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER