Teknoloji

Nokia C1 ile Android Go telefonlara yenisi ekleniyor

nokia c1 plus

Nokia bugün yeni bir Android Go telefonunun duyurusunu yaptı. Nokia C1 adlı yeni telefon, özellikler ve kapasite bakımından amiral gemisi telefonlarla yarışmayacak, ancak bir akıllı telefona binlerce lira dökmek istemeyenler için dikkate değer bir seçenek olacaktır.

Adı Nokia C1 olan telefonun en çekici noktası Android Go ve onunla birlikte gelen yükte hafif uygulamalar için sunacağı destek oluyor.

Nokia C1’de Android 9 Pie (Go Edition) yüklü olarak gelecek. YouTube Go, Google Maps Go gibi uyumlu uygulamalar da telefonda ön yüklü olarak sunulacak. Telefonda 5.45 inç, FWVGA+ IPS ekran, 1 GB RAM ve adı verilmeyen 1.3 GHz dört çekirdekli işlemci bulunuyor.

Depolama alanı 16 GB, ancak Nokia bu kapasiteyi nitelendirmeyi telefona ne kadar parça veya kaç saatlik video depolayabileceğinizi belirterek yapmış. Bu, bir süredir görmediğimiz bir şeydi.

Nokia C1’in 16 GB depolama alanına neler sığıyor?

Nokia’nın C1’in web sayfasında belirttiğine göre, 24 saate varan uzunlukta videoyu veya 3000 bin parçayı, telefonda daha az yer tutan hafif uygulamalar sayesinde tutmak mümkün oluyor. Eğer 16 GB yeterli olmazsa, microSD kart ile daha fazla genişleme imkanı sunuluyor. Ne var ki, Nokia C1 sadece 64 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekliyor.

Arka ve ön kameraların her ikisinde de 5 megapiksel lens kullanılıyor. Bu nedenle telefonla çok mükemmel fotoğraflar çekemezsiniz. Nokia, C1’in 2500 mAh kapasiteli pilinin tüm güne yeteceğini söylüyor. Telefonun teknik özellikleri dikkate alındığında bu iddia epey inanılır duruyor. Pili de çıkarılabilir ki, bugünlerde akıllı telefonlarda bunu pek fazla görmüyoruz. C1 bu açıdan da artı puanı hak ediyor.

Bu arada Nokia C1 ile uzun zaman sonra Nokia telefonlarındaki klasik rakam adlandırmasının da dışına çıkılmış oluyor. HMD Global tarafından üretilen Android telefonları farklı segmentlere göre Nokia 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 şeklinde isimlendiriliyor.

Sonuç olarak Nokia C1, bir Android Go telefonundan beklediğimiz özellikleri bünyesinde barındırıyor. En önemlisi ise fiyatı, ancak Nokia fiyat bilgisini henüz vermedi. Bu telefon yurt dışında epey uygun bir fiyata satılacaktır. Türkiye’ye geleceğini tahmin ettiğimiz bu telefonun fiyatının da 1000 TL’nin üstüne çıkmasını beklemiyoruz. Ülkemizdeki satışı ve fiyatı ile ilgili resmi açıklama yapıldığında bunu da paylaşacağız.

İLGİLİ HABERLER