Teknoloji

Nokia Browser 2.0 bulut desteği sayesinde sayfaları sıkıştırıp daha hızlı açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, Gelecek Bir Milyar için attığı adımları sunmuş olduğu Asha serisi cihazların yanı sıra yeni S40 yazılımlarıyla da destekliyor. S40 için Nokia Browser için gelen güncelleme de buna bir örnek olarak gösterilebilir. Nokia Browser 2.0 yazılımı veri transferini yüzde 90’a kadar varan oranlarda kesmeyi hedefliyor. Bunu siteleri sıkıştıran ve önbellekleyen yeni bir bulut katmanı sayesinde gerçekleştiriyor.

Daha az veri transferi daha az paranın harcanması veya mobil bağlantı kotasının daha ekonomik kullanılması anlamına geliyor. Bundan daha önemlisi sayfaların daha da hızlı şekilde açılması demek. Belki mobil geniş bandın yaygın olduğu ülkelerde bu çok sorun sayılmaz, ancak Nokia’nın Gelecek Bir Milyar hedefinin odağını oluşturan ülkelerde 2G teknolojileri hâla birincil mobil bağlantı seçeneği durumunda. Böyle bir ortamda Nokia Browser 2.0 daha önemli hâle geliyor.

Nokia, Browser 2.0’ın kullanıcı arayüzünde de birtakım güncellemeler yaptı. Arama özelliği ön plana çıkarılırken içerik paylaşımı için de sosyal ağ entegrasyonu sıkılaştırdı. Sonuç olarak popüler içeriğe erişim daha kolay hâle geldi. Video, ses veya görüntülerin arkaplanda indirilmesi de destekleniyor. Bu durumda kullanıcı bir yandan dosya veya dosyalar indirilirken bir yandan da internette gezinmeye devam ediyor. Üstelik indirme işlemini durdurma ve daha sonra devam etme imkânı da sunulmakta.

Dokunmatik ekranlı veya QWERTY klavyeli olsun ya da olmasın, tüm Series 40 cihazları bu yeni internet tarayıcısını destekliyor, Asha serisi cihazlar da buna dahil. Nokia mevcut cihazların piyasaya çıkan yeni partilerine veya gelecek yeni ürünlerde bu yazılımı önceden yüklenmiş olarak getirecek. Telefonlarında Nokia Browser 2.0 bulunmayanlar ise kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme sayesinde bu yeni tarayıcıya kavuşacak. Nokia Browser 2.0 200’den fazla ülke ve bölgede 87 farklı dilde kullanılabilecek.

İlgili – Nokia Mağaza

İLGİLİ HABERLER