Teknoloji

Nokia bir milyonu aşkın Lumia’nın satıldığını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia, 2011’in dördüncü çeyrek rakamlarını bugün açıkladı. Yapılan açıklamada, Nokia’nın bir milyonu aşkın Lumia serisi cihaz sattığı da belirtildi. Lumia serisinin 2012’nin ilk yarısı içinde Çin ve Latin Amerika pazarında da satışa sunarak bu rakamın arttırılmasının planlanıyor.

Elde edilen satış rakamlarının, ürünün piyasaya çıkışından evvel yapılan tahminlerle paralellik gösterdiği belirtilirken, bu rakamlarda Nokia’nın Avrupa’daki büyük tanıtım kampanyasının ne kadar etkili olduğu ise henüz bilinmiyor. Nokia’nın çabalarının Windows Phone cihazlarının bilinirliğini arttırdığı görülse de bunun satışlara yansıdığını söylemek için henüz erken gibi gözüküyor. Kasım ayında piyasaya çıkan Lumia serisinin kısa sürede 1 milyon barajını aşması ise ziyadesiyle etkileyici bir başarı olarak göze çarpıyor.

Nokia, bir sonraki adım olarak Lumia 900’ü Mart ayında ABD’de, Haziran ayında ise Avrupa’da satışa sunmayı planlıyor. Şirketin, önümüzdeki ay Barcelona’da gerçekleştirilecek olan Mobil Dünya Kongresi’nin açılış gününde düzenleyeceği etkinlik ile 2012 planlarını daha detaylı bir biçimde açıklaması bekleniyor.

İlgili – Nokia

 

İLGİLİ HABERLER