Teknoloji

Nokia Beta Labs’ten Series 40 Nokia cep telefonları için Java tabanlı Foursquare uygulaması – Video

Konum tabanlı bir sosyal medya servisi olan Foursquare yavaş yavaş Türkiye’de de yayılıyor. iOS, Symbian, Android tabanlı Foursquare versiyonları sayesinde akıllı telefon sahibi birçok kişi Foursquare servisini keşfedip kullanmaya başlıyor. Peki, daha düşük profilli telefon kullananlar bu servisten mahrum mu kalacak? Tabii ki, hayır. Nokia Beta Labs onları düşündü ve S40 tabanlı Nokia cep telefonları için bir Foursquare uygulaması geliştirdi.

Java ile geliştirilen Foursquare S40 uygulaması Series 40 tabanlı birçok Nokia cep telefonunda düzgün bir şekilde çalışıyor. Eğer telefonda dahili GPS desteği bulunuyorsa, Foursquare bu destekten yararlanıyor. Aksi durumda ise konum bilgisi şebekenin hücre kimliği yardımıyla tahmin edilmeye çalışılıyor. Bunun ardından harita üzerinde ince ayarlamalarla tam konumunuzu belirlemeniz tabii ki mümkün.

Nokia Beta Labs’in şimdiye kadar yaptığı testlerde bu uygulamanın Nokia 5310, 6600 Fold, 7230, C3-00, C3-01 ve X3-02’de düzgün şekilde çalıştığını göstermiş. Tabii ki, bu durum diğer S40 telefonlarında uygulamanın çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Ayrıca bu uygulama Nokia Beta Labs tarafından geliştirildiği için deneysel nitelik taşıyor, yani bazı durumlarda hatalarla karşılaşmanız normal.

Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Foursquare S40 uygulamasını uyumlu Nokia cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Video: Nokia Beta Labs’ten Foursquare S40 uygulaması

İlgili – Nokia Beta Labs

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER