Manşetler

Nokia yakında beş kameralı bir akıllı telefon çıkarabilir

nokiaNokia bundan altı yıl önce 41 megapiksel çözünürlüklü bir kameraya sahip olan 808 PureView’i tanıtmıştı. Telefon pazarında yola HMD Global çatısı altında devam eden Finli üreticinin şimdi de beş kameraya sahip bir akıllı telefon geliştirmek için çalıştığı söyleniyor. Söz konusu telefonda, Nokia’nın sekiz lensli kamerası OZO’dakine benzer bir teknolojinin kullanılacağı iddia ediliyor.

Bu iddiaların kaynağı ise pek çok şirket adına akıllı telefon üretimi ve montajı gerçekleştiren Foxconn’un Ar-Ge birimi. HMD Global, akıllı telefonlarının tasarım ve üretim sürecinde Foxconn ile oldukça yakın bir iş ilişkisi yürütüyor. Bu da Foxconn cephesinden gelen bilgilerin güvenilirliğini hatırı sayılır seviyede artırıyor.

Foxconn’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre, HMD Global beş kameralı akıllı telefonu şimdiden hazır hâle getirdi ve testlere başladı. Foxconn’un cihazın geniş ölçekli üretiminin yolunu bulması durumunda bu akıllı telefonun 2018’in sonları itibarıyla tanıtılması bekleniyor.

Nokia beş kamerayı yuvarlak bir tasarımda sunabilir

Beş kameralı akıllı telefonun yuvarlak bir tasarıma sahip olacağı ve üzerinde bulunan yedi deliğin bir çember oluşturacağı iddia ediliyor. Bu deliklerden beşinde kamera lenslerinin bulunacağı, diğer ikisine ise LED flaşların yerleştirileceği söyleniyor. HMD Global’in Nokia serisine bu iddialı modeli ekleyip eklemeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER