Teknoloji

Nokia başka bir MeeGo cihazı üzerine çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-n9-2011-06-21-8Nokia’nın, Nokia N9‘un takipçisi olacak yeni bir MeeGo cihazını hazırlamakta olduğu söyleniyor. NetbookNews sitesinin elde ettiği bilgilere göre Nokia’nın MeeGo geliştirici ekibi hâla çalışmaya devam ediyor ve bu açık kaynak kodlu işletim sistemiyle çalışacak en az bir cihaz daha çıkarmak için çalışıyor. Bu cihazın bir akıllı telefon mu, yoksa bir tablet mi olacağı ise henüz açıklık kazanmış değil.

Nokia’nın MeeGo için kurduğu gelecek planında çeşitli cihazların yer aldığı söyleniyordu. Bu durum çıkacağına dair ipucu verilen yeni cihazın bir tablet olacağına dair spekülasyonları ateşliyor. Geçtiğimiz mayıs ayında yayınlanan MeeGo v1.2 netbook ve araç içi sistemlerle birlikte tabletleri de destekliyor.

Nokia’nın Windows Phone’a geçmeye karar vermesinin ve MeeGo’nun bir araştırma-geliştirme platformu hâline gelmesinin ardından Finlandiyalı şirketin çıkaracağı ürünlere dair yol haritası uzun dönem için planlanmıştı. MeeGo’lu Nokia N9’un beğenilmesi bu platformun Nokia’daki geleceğinin ne olacağına dair soruların yeniden sorulmasına neden olmuştu.

İlgili – Netbook News

İLGİLİ HABERLER