ManşetlerUlaşım

Nokia Avrupalı otomotiv devleriyle araç içi uygulama işbirliğine gidiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İnternetten indirilebilir korna sesleri mi? Müziğe duyarlı iç aydınlatma mı? Ya da Snake’in araç içi versiyonu mu? Eğer gelecekte bir Audi, BMW, Mercedes, Porsche veya VW almayı planlarsanız, yeni aracınızda bu saydıklarımızı bulmanız mümkün olabilir.

Nokia saydığımız tüm bu otomobil üreticileriyle bir anlaşma yaparak onlara araç içi uygulama ve akıllı telefon entegrasyon teknolojileri sunma garantisi verdi. Nokia benzer bir anlaşmayı başka otomobil üreticileriyle de yapmıştı, ancak şimdiki anlaşmanın taraflarının Avrupa pazarındaki en büyük beş üretici olması işi biraz daha ilginç hâle getiriyor.

Nokia’nın otomobillere ne gibi yenilikler katacağı, ne tür uygulamalar sunacağı henüz ortaya çıkmış değil, ancak Audi’den gelen bir açıklamada kullanıcılarının “ısıtılmış koltukları indirebileceği” şeklinde bir cümle geçiyor. Normalde ısıtma bobinlerini ve devrelerini internetten indirmek mümkün değil, ancak şirket bu opsiyonu her araç için sunarak ve daha sonra bunu araç içinde satın alınacak bir özellik hâline getirerek maliyetleri düşürebilir. Yani, ortaya oyunlardan alışık olduğumuz kilitli özellikleri açma gibi bir durum çıkabilir. Para verin, ekstra özellik için gerekli olan uygulamayı internetten indirin.

İlgili – Information Week
İlgili – Autocar

İLGİLİ HABERLER