Teknoloji

Nokia Asha serisi altında 200, 201, 300 ve 303 modellerini tanıttı – Galeri (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia CEO’su Stephen Elop Nokia World 2011 açılış konuşmasında sahne aldı ve ilk olarak şirketin içinde bulunduğu dönüşüm sürecini özetledi ve Nokia’nın sağlam ve güvenilir bir şirket olduğunu belirtti. Ancak bundan daha fazlasını istediklerini, bunun da değişimin olmadan gerçekleşmesinin zor olduğuna dair inancını dile getirdi.

Nokia CEO’su yedi yeni NFC cihazının piyasaya çıktığını, MeeGo işletim sistemli N9’un bu ay başından itibaren piyasaya çıktığı bütün ülkelerde büyük ilgiyle karşılaştığını, örneğin Rusya’nın başkenti Moskova’daki Nokia mağazasında N9’ların daha ilk günden tükendiğini belirtti. Şirketin çift SIM kartlı cihaz satışlarında da büyük bir gelişim gösterdiğini kaydetti. Nokia’nın hedefi önümüzdeki bir milyar yeni insanı, internetle ilk kez tanışacak bir milyar yeni insanı internete bağlamak. Nokia’nın yaptığı araştırmalar bu grubun genellikle gelişmekte olan ülkelerde yaşayan genç insanların olduğu sonucunu göstermiş. Şirketin Asher olarak adlandırdığı yeni seri altında sunulacak Series 40 tabanlı Nokia 200, Nokia 201, Nokia 300 ve Nokia 303 adlı cihazlar da bu insanları internete bağlanma görevine talip olacak.

Galeri: Nokia Asha 200, 201, 300, 303
[nggallery id=717]

Nokia Asha 303

2.6 inç’lik kapasitif dokunmatik ekran ve yüksek kaliteli QWERTY klavye barındıran Nokia Asha 303’te 1 GHz işlemci, 3G ve WLAN desteği bulunuyor. Sosyal ağ hesapları, e-posta ve anında mesajlaşma bileşenleri doğrudan ana ekran üzerinden erişilebiliyor. Nokia Asha 303’te bulut tabanlı Nokia internet tarayıcısı yer alıyor. Bu internet tarayıcısı web sayfalarını yüzde 90’a varan oranlarda sıkıştırarak alınan veri miktarının düşürülmesini ve mobil internet paketinden tasarruf edilmesini sağlıyor.

Nokia 303’te eğlence adına birçok uygulama mevcut. Angry Birds Lite cihazda yüklü geliyor. Ayrıca Facebook ve Whatsapp Messenger uygulamalarının Series 40 versiyonları da bu cihazda yüklü gelecek. Belirli ülkelerde de Series 40 için Nokia Haritalar uygulamasını görmek mümkün olacak. Nokia Asha 303’ün vergiler ve ek ücretler hariç 115 avroluk fiyata sahip olması bekleniyor.

Nokia Asha 300

Nokia Asha dokunmatik ekran ve numerik klavyeyi bir arada barındırıyor. 1 GHz’lik işlemci barındıran bu cihaz da 303 gibi hızlı internet ve sosyal medya erişimi sağlıyor. Nokia Browser’ın yüklü geldiği Nokia Asha 300’de de Angry Birds oyunu yüklü gelecek. Bu cihazın diğer özellikleri arasında 5 megapiksel kamera, müzik oynatıcı uygulaması, FM radyo, Bluetooth bağlantı desteği ve 32 GB’ye kadar destekli bellek kartı yuvası yer alıyor. Nokia Asha 300’ün fiyatı vergiler ve ücretler hariç 85 avro olarak belirlenmiş. Bu cihazın yılın son çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Nokia Asha 200

Nokia Asha 200 Finli şirketin en son çift SIM kartlı telefon modelini oluşturuyor. Easy Swap özelliği sayesinde SIM kartlar arasında cihazı yeniden başlatmadan geçiş yapma imkanı sağlayan bu cihaz farklı renk seçenekleriyle geliyor ve QWERTY klavye barındırıyor. Nokia Asha 200’de popüler sosyal ağ, e-posta ve anında mesajlaşma servislerine erişimin yanı sıra RenRen, Orkut ve Flickr gibi servislere de erişim sağlanıyor. 32 GB’ye kadar destekli bellek kartına sahip olan bu cihazın pili 52 saate kadar kesintisiz şarkı dinleme imkânı sunuyor. Nokia Asha 200’ün 60 avroluk satış fiyatına sahip olduğunu ve bu yıl bitmeden piyasaya çıkacağını belirtelim.

Nokia Asha 201

Asha 200’ün tek SIM kartlı versiyonu olan Nokia Asha 201’de yüksek performanslı bir hoparlör, geliştirilmiş stereo destekli FM radyo yer alıyor. Asha 200 de 32 GB’ye kadar destekli bellek kart yuvasına ve 52 saate kadar müzik dinleme imkânı sunan bataryaya sahip. Nokia Asha 201 itme e-posta desteğinin yanı sıra WhatsApp mesajlaşma uygulamasını da barındırıyor. Cihazın fiyatı vergiler ve ücretler hariç 60 avro olarak belirlenmiş. Bu cihazın 2012’nin ilk çeyreğinde piyasada olması bekleniyor.

İlgili – Nokia Asha 303
İlgili – Nokia Asha 300
İlgili – Nokia Asha 200
İlgili – Nokia Asha 201

İLGİLİ HABERLER