Manşetler

Nokia Asha 210 özel WhatsApp veya Facebook tuşuyla geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia’nın ucuz, sosyal işlevlere odaklanan ve akıllı telefon deneyimini yaşatmayı amaçlayuan Asha telefon serisine yeni bir QWERTY klavyeli ürün, Asha 210 katıldı. HTC ChaCha ve Salsa’dan esinlenen Nokia bu telefona özel bir sosyal ağ tuşu yerleştirmiş. Asha 210’un Avrupa ve Latin Amerika’da satılan versiyonlarda bu tuş Facebook işlevleri için kullanılacak; Orta Doğu, Asya Pasifik ve Afrika bölgesindeki telefonlarda ise WhatsApp tuşu olarak hizmet verecek.

nokia-asha-201-240413

Nokia’nın WhatsApp ile yaptığı işbirliği dahilinde Asha 210 kullanıcıları cihaza sahip oldukları süre boyunca WhatsApp’ı da ücretsiz olarak kullanacak; böylelikle iOS, Android ve Windows Phone cihazları üzerinde WhatsApp kullananlarla herhangi bir kesinti olmaksızın sohbet etme imkanı bulacaklar. Tek ve çift SIM kartlı versiyonları satılacak olan cihazın arkasında yer alan 2 megapiksel kamera cihazın önünde yer alan, Facebook veya WhatsApp tuşunun karşısında bulunan fiziksel tuş ile kullanılabilir hâle geliyor. Asha 210 Nokia’nın Mobil Dünya Kongresinde duyurulan, aralarında kendi fotoğrafını çekme ve hızlı düzenleme işlevlerinin de bulunduğu çeşitli uygulama ve servisleri, aynı zamanda kişi bilgilerini ve multimedya dosyalarını Bluetooth bağlantısı yardımıyla kablosuz olarak paylaşmaya olanak sağlayan Slam işlevini de bünyesinde barındıracak.

Nokia, Asha 210’un yurt dışı satış fiyatını 72 dolar olarak belirledi. Finlandiyalı şirket Asha 210 ve onun özel sosyal ve mesajlaşma işlevlerinin gelişmekte olan ülke pazarlarındaki kullanıcıları kendine çekeceğini umuyor. Böylelikle BlackBerry’nin hâla önemli pazar payına sahip olduğu bölgelerde bu üreticiden pay kapmak hedefleniyor. Sarı, cam göbeği, siyah, mor pembe ve beyaz gibi klasik Nokia renkleriyle gelecek olan telefonun satışına bu çeyrek içerisinde başlanacak.

İlgili >> Nokia Press, Nokia Asha 210

İLGİLİ HABERLER