Manşetler

Nokia Asha serisine Slam paylaşım destekli iki yeni ürün: Asha 205 ve Asha 206

Nokia, giriş seviyesi cep telefonu serisi Asha’ya iki yeni üye daha kazandırdı. Bu modellerden Asha 205 QWERTY klavyesi ve yeni Facebook sabit tuşuyla dikkat çekerken farklı renklere sahip olan Nokia Asha 206 da 2.4 inç’lik ekranıyla kullanıcılarına internet keyfini eksiksiz şekilde sunuyor. Her iki telefon da “Slam” adı verilen yepyeni bir içerik paylaşım servisiyle birlikte sunuluyor.

Slam, kullanıcıların fotoğraf, müzik ve video gibi multimedya içeriklerini yakındaki arkadaşlarıyla neredeyse anında paylaşma fırsatı veriyor. Bluetooth uyumlu çoğu telefonda, ikinci bir cihaz gerektirmeksizin ve alıcı tarafında da aynı servisin bulunmasını gerektirmeden çalışma imkanına sahip olan Slam kullanıcılara sadece birkaç tuşla içeriklerini başka bir cihaza, Bluetooth’tan daha hızlı biçimde ve internet verisi harcamadan göndermeye, diğer bir deyişle “slam” etmeye izin veriyor.

QWERTY klavyeli Nokia Asha 205’te yer alan özel bir Facebook sabit tuşu bu sayede Facebook profiline hızlı bir şekilde erişim fırsatı veriyor. eBuddy Chat ve Twitter uygulamalarını barındıran, Gmail gibi popüler e-posta hesaplarını destekleyen Nokia Asha 205 tek SIM ile 37 güne kadar pilde çalışma imkanı sunuyor. Bu telefon Nokia Mağaza’da bulunan on binlerce uygulamaya erişim fırsatı sunarken 40 tane indirilebilir EA oyunu da bu telefonla birlikte ücretsiz olarak sunuluyor. Nokia Asha 205 pembe-açık pembe, mavi-gül kutusu, beyaz-turuncu gibi renk seçenekleriyle, Ocak 2013’ten itibaren Türkiye’de piyasada olacak.

Nokia 206 ise klasik bir alfanümerik klavyeyle birlikte geliyor, kullanıcılarına internette gezinme, oyun oynama veya sohbet etme fırsatını en rahat şekilde sunan 2.4 inç’lik bir ekranla birlikte geliyor. 1.3 megapiksel kamerasıyla çekilen fotoğrafları Facebook üzerinden paylaşıma uygun hâle getiren bir teknoloji barındıran bu akıllı telefonun tek SIM kartlı versiyonunda eBuddy Chat, WhatsApp Messenger gibi iletişim uygulamaları yüklü geliyor. Buna ek olarak 10 ücretsiz öğesiyle birlikte bu telefon tam bir sosyal ve mobil eğlence paketi işlevi görüyor. Telefonda tek SIM ile 47 güne kadar bekleme süresi sunan bir batarya bulunuyor.

Nokia Asha 205 ve 206 modellerinde veri tüketimini yüzde 90’a kadar varan oranda azaltarak kullanıcıların daha ekonomik bir şekilde internete erişmesini sağlayan bulut tabanlı Nokia Xpress Internet tarayıcısı da bulunuyor. Buna ek olarak Nokia Nearby adı verilen ve kullanıcılara yakınlardaki restoran, alışveriş merkezi ve ATM makineleri gibi noktaları gösteren web uygulamasına erişim imkanı da sunuluyor.

İlgili >> Nokia Conversations (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER