Teknoloji

Nokia Araştırma Merkezi sunar: Esnetilebilir elektronik deri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nokia Morph adı verilen konsept telefonu Nokia hayranı olan olmayan herkesin yanıp tutuştuğu bir cihaz. Telefonu ihtiyacınız olan birşeye çevirebilmek, onu farklı formlara sokabilmek heyecan verici bir fikir. Görünüşe göre Nokia şu an için Morph ile ilgili fazla bir bilgi vermiyor olsa da, bu fikri gerçek hayata uyarlamak için çalışmaları sürdürüyor.

Nokia, blogunda  İngiltere Cambridge’deki Nokia Araştırma Merkezi’nde çalışmaları süren heyecan verici geliştirme çalışmalarıyla ilgili bilgileri paylaşıyor. Bu çalışmalardan bir tanesi de “esnek” bir elektronik deri. Nokia bu çalışmayı elektronik touchpad olarak kullanmayı amaçlıyor. Bu touchpad itilebilir, esnetilebilir ve buruşturulabilir, yine de kullanılmaya devam edilecektir. Buharlaştırılmış altının iletken olarak kullanıldığı bu deriyi katlasanız bile kullanmaya devam edebilirsiniz.

Nokia’nın esnetilebilir elektronik deri çalışmaları devam ediyor. Ve de görünüşe göre birkaç sene daha devam edecek. Ancak Nokia’nın müşterilerine gerçek anlamda şekil değiştirebilen bir telefon sunmak için çalışmasını görmek güzel birşey.

İlgili – Nokia Conversations

İLGİLİ HABERLER