Teknoloji

Nokia markalı Android telefonları son çeyrekte birçok markanın ürününden daha çok sattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia android hmd globalNokia artık pratikte hiçbir şekilde akıllı telefon üretmiyor olabilir. Ancak HMD tarafından üretilen Nokia markalı akıllı telefonların Google, HTC, OnePlus gibi üreticilerin telefonlarının satışlarını geçtiği söyleniyor.

Counterpoint analisti Neil Shah’ın Twitter’da paylaştığı bilgilere göre, HMD’nin Nokia markalı Android telefonları, 2017’nin son çeyrek yıllık döneminde; HTC, Sony, Google, Lenovo, OnePlus ve diğer üreticilerin satışlarını geride bıraktı. TechRadar’ın belirttiğine göre HMD, 2017’nin dördüncü çeyreğinde 4.4 milyon Nokia markalı akıllı telefon sattı. Bu, Google’ın tüm yılda gerçekleştirdiği Pixel satışlarından daha yüksek bir rakama denk geliyor.

Nokia markasının telefonlarda rekabete yeniden geri dönmesi etkileyici görünse de, bu marka genel pazar sıralamasında hâlâ dipte bulunuyor. Eğer rakamlar doğruysa, HMD’nin telefonları küresel akıllı telefon pazarında 11’inci sırada bulunuyor. HMD’nin Huawei, Samsung ve hatta Apple gibi başlardaki şirketleri yakalaması için epey çaba sarfetmesi gerekiyor. Ancak bir yıl sonra aynı momentum korunabilirse satışlar, 2014’ün son çeyreğinde, Windows Phone ilgisinin en yüksek olduğu dönemde kaydedilen 10.5 milyon Nokia Lumia cihaz satışını geride bırakmış olacak.

HMD, 25 Şubat’ta Mobil Dünya Kongresi kapsamında Barselona’da bir basın toplantısı gerçekleştirecek. Geçen yıl olduğu gibi, Nokia 3310’un modern versiyonu tarzında bir ürün beklemiyoruz. Ancak Nokia tutkunlarını heyecanlandıracak yeni ürünlerin çıkışı muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER