Teknoloji

Nokia 6, Nokia 5 ve Nokia 3 uygun fiyatlı Android telefon pazarına çıkarma yapıyor

nokia android Nokia Android telefon pazarında kendisine yer edinme konusunda iddialı sayılabilecek adımlar atmayı sürdürüyor. Şirket böylelikle yeniden adından eskisi kadar söz ettirmeyi amaçlıyor.

Nokia markalı akıllı telefonlar artık bir başka Finli şirket HMD Global tarafından üretiliyor. Efsane markanın Android ile buluşmasında yeni perde, ocak ayında tanıtılan Nokia 6 ile açılmıştı. İlk olarak Çin’de satışa sunulan Nokia 6, bugün itibarıyla tüm dünyaya açılırken beraberinde Nokia 5 ve Nokia 3 adını taşıyan iki modeli de getirdi.

Nokia 6

Nokia’nın yeni telefonlarının tamamında saf Android deneyimine bağlı kalınması ve arayüzün üzerine fazla dokunulmaması, dikkat çeken ilk nokta oluyor. Fazla ön yüklü uygulama sunmayan şirket, birbirinin kopyası servisleri bir araya getirmemeye de özen gösteriyor. Böylelikle ortaya Nexus cihazlarında ya da Google’ın Pixel telefonlarında görülebilecek cinsten bir Android Nougat deneyimi çıkıyor.

Nokia şu an için üst segment Android telefon pazarını ele geçirmeyi hedeflemiyor. Şirket dikkatini ilk etapta Android pazarının giriş seviyesini kontrol etmeye yoğunlaştırmış durumda. Bu doğrultuda Nokia 6’nın satış fiyatı 229 avro, Nokia 5’in 189 avro ve Nokia 3’ün 139 avro olarak belirlendi.

Nokia 5

Nokia 6, söz konusu üç telefon arasında en yukarıda duruyor. Akıllı telefonda 5.5 inç ekran bulunuyor. Ekran boyutu Nokia 5’te 5.2 inçe, Nokia 3’te ise 5 inçe iniyor. Nokia 6 ve 5, Qualcomm Snapdragon 430 işlemci taşıyor. Nokia 3 ise MediaTek 6737 işlemci barındırıyor.

Nokia 6’nın özel üretilen Arte Black isimli versiyonu, “serinin incisi” olarak nitelenebilir. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip telefon, Simsiyah iPhone 7’yi andıran siyah renkli parlak kasasıyla dikkat çekiyor.

Nokia-3-260217
Nokia 3

Nokia 6 ve 5, metal kasalarıyla üst sınıf bir görünüm kazanıyor. Serinin bebeği Nokia 3 de özünde metal bir kasaya sahip olsa da, arka paneli polikarbonat kapak tamamlıyor.

Nokia Android telefonlarını ikinci çeyrekte satışa sunacak

Nokia Android pazarının giriş seviyesini fethetme amacıyla hazırladığı yeni telefonlarını yılın ikinci çeyreği içinde satışa sunacak. Ancak şirket henüz kesin bir çıkış tarihi açıklamış değil. Cep telefonu pazarının efsanesinin, sade yazılımlarıyla dikkat çeken telefonlarından ne kadar faydalanabileceğini görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER