Teknoloji

Nokia önümüzdeki hafta Android Go telefonunu tanıtacak

nokia c3

HMD’nin önümüzdeki dönemde amiral gemisi Nokia 9.3 ve orta segmentte konumlanan Nokia 5.4 modellerini tanıtması bekleniyor. Ancak bu iki cihazdan önce başka bir cihaz daha resmiyet kazanacak gibi görünüyor. Nokia yeni Android Go telefonunu 15 Aralık’ta Çin’de gözler önüne çıkaracak.

Konuya ilişkin duyuru, Nokia’nın Weibo hesabında yapıldı. Akıllı telefonun teknik özellikleri konusunda henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak şirket ilk kez Çin pazarında Android Go işletim sistemli bir telefon çıkarmış olacak.

HMD Global’ın Çin pazarındaki en uygun fiyatlı cihaz seçenekleri Nokia 3.1 Plus ve Nokia C3. Bu akıllı telefonların her ikisinde de Android 10 işletim sistemi mevcut.

nokia android goNokia markalı Android Go telefonun macerasının ilginç olacağı söylenebilir. Android Go platformunda Google’ın ön yüklü olarak sunduğu Gmail Go, YouTube Go, Google Haritalar Go gibi uygulamalar önemli bir yer tutuyor. Google’ın servisleri Çin’de yasaklı olduğu için HMD’nin bu uygulamalara nasıl bir alternatif bulacağı merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER