Manşetler

Nokia Android cihaz planlarını rafa kaldırdı, giyilebilir teknolojilere odaklandı

Nokia’nın üstünde çalıştığı Android akıllı telefon projesi daha doğmadan ölmüşe benziyor. Geçtiğimiz eylül ayında sızan basın fotoğrafıyla alevlenen Nokia Android telefonu dedikodularının Windows Phone işletim sisteminin üreticisi Microsoft’un Nokia’nın akıllı cihazlar birimini satın almasıyla birlikte boşa çıkacağı çeşitli kesimler tarafından dile getiriliyordu.

nokia-normandy-android-111213O kişiler haklı çıkmış gibi görünüyor. C Technology adlı Çin bloguna göre, Nokia Android cihazı üretimine dair planları askıya aldı. Finlandiyalı şirket bunun yerine giyilebilir teknolojilere yöneldi. Özellikle esnek ekranlar ve artırılmış gerçeklik gibi giyilebilir teknolojinin öncülerine yoğunlaşıldığı kaydediliyor.

Nokia’nın, Microsoft satın almasının dışında kalan CTO ofisinin Android cihazları üzerinde çalıştığı ve makul fiyatlı Android prototipleri geliştirmekte olduğu söylenmişti. Bunlardan bir tanesi de Qualcomm Snapdragon 400 tabanlı 7 inç tabletti. Nokia’nın kullanıcı arayüzü tasarımından sorumlu şefi Peter Skillman öncülüğünde cihazın özelleştirilmiş Android kullanıcı arayüzü tasarlanmıştı.

Ne var ki, Nokia CTO biriminin bu cihazı ve diğer tüm Android cihaz planlarını askıya aldığı söyleniyor. Bu kararda Microsoft’un herhangi bir etkisinin bulunmadığı da iddialar arasında. Nokia ile Microsoft arasındaki anlaşma kapsamında Nokia’nın iki yıl boyunca telefon satamayacağı şeklinde bir maddenin bulunduğu söyleniyor. Nokia’nın kararını değiştirmesinde bu maddenin etkisi yüksek olabilir.

Nokia bir akıllı telefon üzerine çalışamıyor olsa da, CTO ofisi önümüzdeki birkaç yıla yönelik araştırma geliştirme çalışmaları gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Bu çalışmaların sonucu olarak gelecekte Nokia markalı giyilebilir aksesuarları görebiliriz. Kimbilir, belki de birkaç yıl sonra Nokia markalı Android cihazı görmek de mümkün olabilir.

İlgili >> Unwiredview, C Technology

İLGİLİ HABERLER