Teknoloji

Nokia Android 9 Pie güncellemesini alacak ilk telefonunu açıkladı

nokia 7 plus android 9 pie

Nokia 7 Plus, Google markalı olmayıp da Android 9 Pie güncellemesi alan kısa cihaz listesine katılıyor. HMD Global’ın baş ürün yöneticisi Juho Sarvikas, attığı bir tweet ile bu olayı duyurdu.

Nokia’nın dışında Android 9 Pie güncellemesi Essential Phone‘a, sekiz adet Motorola markalı telefona geldi. OnePlus 6’da da Android 9 Pie’ın modifiye edilmiş bir versiyonu çalışmaya başladı. Bu arada General Mobile da GM 9 Pro için Android 9 Beta sürümünü beta programına kayıt olanlara sunuyor.,

Android 9 Pie birtakım yararlı yenilikleri getiriyor. Bunların arasında uyarlanabilir pil, navigasyon tarafında yapılan çeşitli düzenlemeler ve iyileştirilmiş bildirim deneyimi yer alıyor. Dikkat çeken ayrıntı, Nokia 7 Plus’ın Digital Wellbeing özelliklerini alacak ilk Pixel serisi dışı telefon olacak. Böylelikle telefon sahipleri kullanma alışkanlıklarını ve uygulama kullanım sürelerini bir kontrol panelinde izleyebilecekler.

Güncelleme aşamalı olarak sunulacak. Öncelikle yüzde 10’luk bir kesime, daha sonra onun ötesine ulaştırılacak. Nokia 7 Plus, 3000 TL’nin biraz üstü fiyata sahip olan bir orta segment Android telefonu. Nokia’nın, daha üst sınıf olan Nokia 8 yerine bu telefonu seçmiş olması ilginç sayılır. Yine de, diğer Nokia Android telefonlarına da yakında Pie güncellemesinin geleceğini düşünüyoruz.

Android 9 Pie güncellemesinin yayılması da ağır aksak ilerlese de, diğerlerinden daha hızlı yayıldığını söyleyebiliriz. Bunda Android Oreo’nun içinde yer alan Treble Projesi‘nin etkisi olabilir. Bu sayede üreticilere telefonlarına güncellemeleri daha kolay ve hızlı biçimde dağıtma imkanı sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER