Teknoloji

Nokia patent ihlâli iddiasıyla Amazon ve HP’yi mahkemeye verdi

nokia amazon

Nokia Amazon ve HP’yi mahkemeye verdi. Finlandiya merkezli telekom ekipmanları üreticisi, Amerikan teknoloji devlerinin kendisine ait olan bir grup temel video akış patentini izinsiz kullandığını iddia ediyor. Bu davanın ABD dışında Almanya, Hindistan, İngiltere ve Avrupa Birleşik Patent Mahkemesi’nde açıldığını belirtmekte fayda var.

Nokia dava dilekçesinde Amazon Prime ve Twitch’in video sıkıştırma, içerik sunumu ve içerik tavsiyesi gibi işlerde kendisine ait patentli teknolojileri kullandığını belirtiyor. HP tarafında ise şirketin cihazlarının Nokia’nın patentli video akışı teknolojisini ihlal ettiği belirtildi.

Nokia her iki şirkete de patentli teknolojisi için lisans pazarlığı konusunda adil şartlar sunduğunu, ancak bu tekliflerin hem Amazon hem de HP tarafından reddedildiğini iddia etti. Fin şirketi son derece geniş bir patent portföyüne sahip. Farklı ülkelerde 20 binden fazla patenti elinde tutan Nokia’nın son 20 yıllık dönemdeki Ar-Ge yatırımları 140 milyar avroyu geçti.

Nokia Amazon ve HP’ye birden fazla ülkede dava açarak iddiasını gösteriyor

Nokia Amazon ve HP’ye birden fazla ülkede dava açarak patentlerine olan güvenini gözler önüne seriyor. Dava süreci sırasında tarafların uzlaşma için yeniden masaya oturması ve bir çözüm bulması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER