Teknoloji

Nokia akıllı telefon pazarında Samsung ve Apple’a geçilmek üzere

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung 2011’in üçüncü çeyreğinde akıllı telefon pazarının liderliğini Nokia’nın elinden alabilir. Nomura adlı araştırma şirketindeki analistlerin dile getirdiği bu iddiaya göre Finlandiyalı şirket için sadece Samsung değil Apple da bir tehlike oluşturuyor. Her ne kadar Nokia mobil cihazların tümü genelinde, giriş ve orta seviye cep telefonu satışları sayesinde liderliğini koruyor olsa da, akıllı telefon segmentinde liderliğini kaybetmesi bekleniyor.

Nomura’nın tahminlerine göre önce Samsung sonra da Apple, Nokia’yı geçecek. Asya’daki değişen dengeler neticesinde 2012 yılı içinde HTC’nin Nokia’yı yakalaması bekleniyor. Aslına bakarsanız, bu haberler ne Nokia ne de mobil pazarın geneli için bir sürpriz olmamıştı. Nokia geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yaparak 2011’in ikinci çeyreğine yönelik tahminlerini aşağı yöne çekmişti, bu da şirketin hisse fiyatlarını olumsuz yönde etki yapmış ve şirketin satışıyla ilgili dedikoduların ateşlenmesine neden olmuştu.

Ne var ki, söz konusu dedikodular şirketin icra kurulu başkanı Stephen Elop tarafından sert bir dille yalanlanıyor. İlk Windows Phone cihazları en erken 2011’in son çeyreğinde çıkıncaya kadar Nokia rakip platform ve üreticilerden olumsuz etkiler almayı sürdürecek gibi görünüyor. Windows Phone cihazları bir kez çıkmaya başladıktan sonra Nokia’nın her iki ayda bir yeni bir Windows Phone cihazı çıkarmayı planladığı ve böylelikle kötü gidişe dur demeyi amaçladığı da dile getirilenler arasında.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER