Ulaşım

Nokia akıllı otomobiller için 100 milyon dolarlık yatırım yapıyor

Nokia donanım birimini Microsoft’a satmış olabilir, ancak şanından bir şey kaybetmiş gibi görünmüyor. Bazı yazılım servislerini iOS ve Android’e getirme planları yapan şirket aynı zamanda gündemde giderek daha fazla yer tutmaya başlayan akıllı araçlara yoğun şekilde yatırım yapıyor.

nokia-ceo-rajeev-suri-060514

Apple CarPlay platformuyla geleceğin bağlantı dünyasında önemli bir yer tutacağını düşündüğü iş alanına yol yapmaya başlamıştı. Nokia da aynı sektörde teknoloji geliştirme faaliyetleri yürüten şirketler için 100 milyon dolar harcayacağını duyurdu. Nokia’nın yeni CEO’su Rajeev Suri, yeni 100 milyonluk girişim fonunun ağa bağlı otomobillerin önemli bir büyüme fırsatı olduğuna yönelik inançlarını ortaya koyduğunu dile getirdi.

Söz konusu fon Nokia’nın girişim sermaye birimi olan Nokia Growth Partners tarafından yürütülecek ve Nokia’nın konumlandırma servisleri birimi HERE da katkıda bulunacak.

Aslında Nokia Navteq birimi aracılığıyla araç içi yazılımlara yoğun şekilde yatırım yapıyordu. Ayrıca Lumia telefonlara özel Nokia Drive uygulaması da hem çevrim içi hem de çevrim dışı yol tarifleri sunuyor. Seyahate çıkmadan önce haritaları ve yol tariflerini indirmeyi sağlayan bu uygulama internet bağlantısı olmadan da çalışabiliyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER