Teknoloji

Nokia ağustos ayında Japonya pazarından çıkıyor

Nokia ABD ve İngiltere’deki çevrimiçi mağazalarını kapattı. Gelen haberler şirketin önümüzdeki ağustos ayı sonunda Japonya’dan tamamen çıkacağını gösteriyor. Japon Nikkei gazetesi tarafından dile getirilen bu iddiaya göre şirketin bu ülkeden çıkışı, Tokyo’nun Ginza ve Shibuya bölgelerinde bulunan ve üst sınıfa hitap eden Vertu mağazalarının temmuz ayı sonunda kapanmasını da kapsıyor.

Nokia  Japonya’da doğrudan taşıyıcı bazlı anlaşmaları 200 yılında bırakmıştı. Bu son hamle sadece Microsoft’un Windows Phone platformuna geçişinin bir sonucu olmakla kalmıyor, aynı zamanda Vertu markalı cep telefonlarının akıllı telefonlar popülerlik kazandıkça nasıl değer kaybettiğinin bir göstergesi sayılıyor. Elmas bezeli Vertu cihazlarının bedeli 7 bin ile 250 bin dolara arasında değişebilmekte.

Japonya’da faaliyet gösteren NTT DoCoMo şebekesi üzerinde çalışan Nokia cep telefonu sahipleri sözleşmeleri ağustos ayı sonu itibariyle bittikten sonra kullandıkları servisler de sonlanmış olacak. Nokia’nın Tokyo ofisi müşterilere destek vermek veya geri ödeme yapmak amacıyla yılsonuna kadar açık kalacak.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER