Teknoloji

Nokia ABD ve İngiltere’deki çevrimiçi mağazalarını kapattı

Nokia yılın üçüncü çeyreğine ABD ve İngiltere’deki müşteriye doğrudan satış kanallarını kapatarak başladı. Finlandiyalı telefon üreticisi geçen ayın başında İngiltere’de, Heathrow Havaalanı haricindeki tüm perakende mağazalarını kapatmıştı. Bunun yanı sıra ABD ve İngiltere’deki çevrimiçi mağazalarını da kapattı. Fransa, İspanya ve Hollanda’daki çevrimiçi mağazalar ise mayıs ayında kapatılmıştı.

Engadget’ın konu hakkında bilgisini aldığı eski bir Nokia İngiltere satış elemanı zayıf pazarlama, yüksek fiyatlar, azalan trafik ve yüksek ürün geri dönüş oranını mağazaların kapanma nedenleri arasında satıyor. Geri dönüşlerin çoğunu müşterilerin hakkında çökme, bozulma, donanım hataları ve kullanım sorunları ile ilgili şikayetlerde bulunduğu N8 ve E7 cihazları oluşturuyormuş. Öte yandan aynı kişi bu mağazaların sadece Vodafone ve T-Mobile hatlarına sahip müşterilere satabildiğini ve sadece Vodafone’un müşterilerine bir Nokia mağazası üzerinden cihaz terfisi yapma imkânı tanıdığını belirtti. Bu mağazalara gelen müşterilerin birçoğu ürün satın almak için değil teknik destek almak için gelmekteymiş. Geçtiğimiz iki ayın oldukça sessiz olduğunu belirten bu kullanıcı alışveriş merkezi yoğun olsa bile Nokia mağazasına günde 30 kişiden daha fazlasının gelmediğine dikkat çekmiş. Zaten o gelenlerin çoğunu da yukarıda belirttiğimiz gibi teknik destek almaya gelenler oluşturuyormuş.

Nokia’nın Türkiye’deki mağazaları ise çalışmaya devam ediyor. Üstelik, geçen ayın başında Bloomberg Businessweek’te yer alan bir yazıda Nokia’nın şu anda Türkiye’de olan mağaza sayısını 2012 sonuna kadar 60’a çıkarması bekleniyor. Türkiye’deki Nokia ilgisini göz önünde bulundurursak, bu hedefe ulaşmak zor olmayabilir.

İlgili – Engadget
İlgili – Nokia

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER