Teknoloji

Nokia’nın yeni amiral gemisine ait olduğu söylenen video ortaya çıktı

nokia 9Nokia geçtiğimiz aylarda Nokia 3, 5 ve 6 adını taşıyan akıllı telefonlarını tanıtmıştı. Şirketin bu listeyi daha da uzatacağına dair söylentiler de uzun süredir etrafta dolaşıyor. Nokia 9, merakla beklenen telefonlar arasındaki en üst segment seçenek olarak tanımlanıyor. İnternete sızan bir video, söz konusu telefon hakkında daha somut fikir edinmeyi sağlıyor.

Sanat yönetmeni George Chevalier Lewis tarafından Vimeo’ya yüklenen video, “Nokia İfşa Videosu” adını taşıyor. Video, şu an için yayınlanmaması gereken bir resmi tanıtım videosu gibi görünüyor.

Videoda görülen yeni Nokia telefonu, çift arka kameraya sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bunun dışında telefonun tasarımı Nokia 6’ya fazlasıyla benziyor. Parlak mor renkli arka kapak ve ön panelde ekranın alt kısmındaki Android navigasyon tuşları da videoda dikkat çeken unsurlar arasında bulunuyor.

Videoda telefonda fiziksel ana ekran tuşu olduğuna dair bir işarete rastlanmıyor. Cihazın genel boyutları da Nokia 6’dan küçük gibi görünüyor. Bu da telefonun 5.5 inçten küçük bir ekrana veya daha ince ekran çerçevelerine sahip olabileceği anlamına geliyor.

Nokia 9 QHD çözünürlüklü ekrana sahip olabilir

Akıllı telefonun ekranının QHD çözünürlüğe sahip olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Çift arka kameranın ise 22 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı iddia ediliyor.

Videoda telefonların ekranında 25 Kasım tarihi görünüyor. Bu tarih, Nokia 9’un yılın sonlarında tanıtılabileceği iddiasıyla da örtüşüyor. Ancak 25 Kasım tarihinin yanında gün olarak “Pazar” yazması, gerçekliğe biraz gölge düşürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER