Teknoloji

Nokia 9 5.5 inç ekran ve Android 8.0 Oreo ile gelecek

nokia 9

nokia 9Nokia 9 ile ilgili dedikodu ve sızıntılar bir süredir ortada dolaşsa da, bunların hiçbiri cihaza dair somut ve güvenilir işaretler vermemişti. Beklenen somut işaret ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde bulunmuşa benziyor. Liliputing sitesinde yer alan habere göre, FCC’nin belgeleri Nokia’nın üst segmentteki yeni cihazına dair temel bilgileri barındırıyor.

Telefonda LG tarafından üretilen 5.5 inç büyüklüğünde OLED ekranın bulunması bekleniyor. Nokia markalı telefonların üreticisi HMD Global, mevcut amiral gemisi Nokia 8’de IPS LCD paneli tercih etmişti. Telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 835 yonga setinin bulunması ve ihtiyaç duyulan gücün 3250 mAh kapasiteli pil tarafından sağlanması bekleniyor.

Nokia’nın müstakbel amiral gemisinin arkasında biri 12, diğeri ise 13 megapiksel çözünürlüklü iki kameranın bulunması öngörülüyor. Bu kameraları 5 megapiksel çözünürlüklü ön kameranın tamamlayacağı söyleniyor. Telefonun bellek kapasitesi konusunda ortada somut bir bilgi bulunmasa da, belgeler dahili depolama alanının 128 GB olacağını gösteriyor. Dosyadaki ekran görüntüleri, telefonun kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle ortaya çıkacağını gösteriyor.

Nokia 9 tanıtımı için henüz ortada somut bir tarih bulunmuyor

Geçtiğimiz ekim ayında ortaya çıkan ve Nokia 9’a ait olduğu söylenen bir üç boyutlu taslağa göre telefonda uçtan uca kavisli ekran ve çift arka kamera bulunacak. Siyah arka paneli ise mavi kenarlar tamamlayacak. Bu söylentilerin gerçek olup olmadığının anlaşılacağı tarih ise henüz bilinmiyor. HMD Global cephesinden telefonun tanıtımına ilişkin olarak şimdilik bir işaret gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER