Teknoloji

Nokia 9 Samsung tarafından yanlışlıkla doğrulanmış olabilir

nokia 9

Nokia markasını akıllı telefon pazarında tekrar canlandıran HMD Global, portföyünü düzenli olarak yeni akıllı telefonlarla genişletiyor. Bu çalışmalarında öncelikli olarak giriş seviyesine ve orta segmente odaklanan şirketin üst sınıf telefon pazarına yönelik hamlesi merakla bekleniyor. HMD Global’ın mevcut isimlendirme stratejisi, bu telefonun Nokia 9 ismiyle gelmesi ihtimalini güçlendiriyor.

HMD Global’ın Nokia 9 ismiyle bir telefon çıkarmasına yönelik beklenti uzun süredir mevcut. Bu beklenti ekseninde şekillenen dedikodular da oldukça uzun bir zamandır etrafta dolaşıyor. Aradan geçen dönemde ortaya Nokia X5, Nokia X6 ve Nokia 8 Sirocco gibi telefonlar çıksa da, beklenen yolcunun gelmemesi akıllarda bazı şüpheler uyandırmıştı.

Ancak yeni bir sızıntı, bu şüpheleri giderecek gibi görünüyor. Sızıntının kaynağı ise işleri iyiden iyiye ilginç hâle getiriyor. Letonya ve Estonya’da yeni telefon satın almak isteyenlere eski telefonları karşılığında avantajlı teklifler sunan Samsung’un gösterdiği telefon seçenekleri arasında Nokia 9’un da bulunması dikkat çekiyor. Konuya ilişkin paylaşımın güvenilir duyumcu Roland Quandt tarafından yapıldığını da belirtmekte fayda var.

Samsung’un yaptığının basit bir yazım hatası veya rakibinin bir sonraki hamlesine dair şanslı bir tahmin olması ihtimal dahilinde görünüyor. Ancak içeriden gelen bilgiler doğrultusunda erken bir listeleme yapılmış olma ihtimalini de akıllardan çıkarmamak gerekiyor.

Samsung ve HMD Global gibi şirketler, genellikle rakiplerinin sıradaki hamlelerinin ne olduğunu biliyor. Bu nedenle Samsung’un paylaşımının gerçeklik payı olasılığı biraz daha yükseliyor.

Nokia 9 konusunda henüz somut bir işaret bulunmasa da, telefonun tek ve çift SIM destekli versiyonlarının olacağı söyleniyor. Dahili depolama alanı konusunda ise 64 ve 128 GB seçenekleri dillendiriliyor. Bu bilgilerin doğru olup olmadığını görmek içinse bir süre daha beklemek gerekiyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER