Teknoloji

Nokia 9 PureView kılıf taslağı beş kameralı tasarımı gösteriyor

Nokia 9 PureView ile ilgili dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Beş arka kameralı akıllı telefona ait olduğu söylenen prototipin fotoğrafları da bir süre önce internete sızmıştı. Slashleaks sitesinde yayınlanan yeni bir haberde ise telefon için hazırlandığı belirtilen bir silikon kılıfın tasarımını görmek mümkün hâle geliyor.

Kılıf tasarımında göze ilk olarak beş lensli arka kamera, LED flaş ve sensör için bırakılan boşluklar göze çarpıyor. Kılıfın üst kenarında sadece mikrofon için bir boşluk bırakılırken, 3.5 mm. kulaklık jakı için alan ayrılmaması da dikkat çeken bir diğer unsur oluyor.

Samsung geçtiğimiz ay dünyanın ilk dört arka kameralı telefonu Galaxy A9‘u tanıtmıştı. Dört kameraya henüz alışamadan beş arka kameralı telefon beklentisinin kuvvetlenmesi, teknolojideki dönüşümün ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor. Light’ın arkasında dokuz kamera sensörü bulunan prototipi de yaz aylarında ortaya çıkmıştı.

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, PureView markasını geçtiğimiz ağustos ayında Microsoft’tan satın almıştı. PureView ismi Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini satın almasıyla birlikte Microsoft’a geçmişti. PureView markasının kullanıldığı ilk akıllı telefon olan Nokia 808 PureView, 2012’de piyasaya çıkmıştı. Symbian işletim sistemli telefon 41 megapiksel çözünürlüklü bir arka kamera ve VGA ön kamera taşıyordu. Nokia Lumia serisinin Windows Phone işletim sistemli üyelerinin büyük çoğunluğunun arka kameralarında da PureView markası kullanılmıştı.

Nokia 9 PureView ne zaman tanıtılacak?

Nokia 9 PureView konusunda HMD Global’dan henüz resmi bir işaret gelmiş değil. Ancak şirketin 5 Aralık’ta Dubai’de bir etkinlik düzenleyeceği biliniyor. Bu da Nokia 9 PureView’in söz konusu tarihte tanıtılabileceğini akıllara getiriyor. Ancak Nokia 9 PureView’in çıkışı için oklar 2019’u işaret ediyor. Dolayısıyla 5 Aralık’ta tanıtılacak cihazın Nokia 8.1 olma ihtimali daha kuvvetli görünüyor.

İLGİLİ HABERLER