Teknoloji

Nokia 9 ekrana entegre bir parmak izi tarayıcısı ile gelebilir

nokia 8 sirocco nokia 9
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
nokia 9
Nokia 8 Sirocco

Nokia 9 hakkındaki dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Özellikle 2017’nin sonlarında bu dedikodular iyiden iyiye ivme kazanmış ve akıllı telefonun 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) tanıtılabileceği iddia edilmişti. Ancak bu iddialar gerçeğe dönüşmemiş; HMD Global Barselona’ya kalabalık bir kadroyla gelmesine rağmen 9’u tanıtmamıştı.

MWC 2018’in geride kalmasıyla birlikte Nokia 9 ile ilgili iddialar yeniden gündeme gelmeye başladı. Bu iddialar arasında en dikkat çekici olanı ise telefonun ekrana entegre bir parmak izi tarayıcısı barındıracak olması. Çinli kaynaklar tarafından sıklıkla dillendirilen bu durum, artık küresel kaynaklar tarafından da “güvenilir bir bilgi” olarak tanımlanıyor.

HMD Global, yeni Nokia telefonunda parmak izi tarayıcısını ekranın altına yerleştirmeyi başardığı takdirde bunu yapan ikinci şirket olacak. Bu konudaki yarışı, Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo kazanmıştı.

Nokia 9 ile ilgili iddia ve tahminler ekrana entegre parmak izi tarayıcısıyla sınırlı kalmıyor. Akıllı telefonda 18:9 görüntü oranına sahip 5.7 inç büyüklüğünde çerçevesiz bir ekranın bulunması bekleniyor. Cihazın kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunması öngörülüyor. Nokia’nın yeni amiral gemisinde iPhone X’unkine benzer bir çentiğin bulunacağı da tahminler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER