Teknoloji

Nokia 9 “OZO Audio” teknolojisini barındıran ilk akıllı telefon olabilir

nokia 9 audioHMD tarafından üretilen Nokia markalı Android telefonlar yakında küresel pazarda satışa sunulacak. Bu telefonlardan biri olan Nokia 6, Çin’de piyasaya sürülmüştü. Nokia 6, yılın ikinci çeyreğinde Nokia 3 ve 5 ile birlikte tüm dünyada raflardaki yerini alacak. Bu listeye önümüzdeki dönemde iki üst segment akıllı telefonun daha katılması öngörülüyor. Söz konusu cihazlardan birinin Nokia 9 adını taşıması bekleniyor.

HMD’nin Nokia serisinin amiral gemisi olması öngörülen telefonda Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunması bekleniyor. Ancak isimsiz kaynaklar başka bir özelliği daha işaret ediyor. 9’un Nokia OZO Audio ses teknolojisini barındıran ilk akıllı telefon olacağı söyleniyor.

Nokia OZO Audio, kulaklıklar ve uzaysal ses oynatma sistemleri için optimize edilmiş üç boyutlu ses deneyimi vadediyor. Baş takip özelliğine sahip sanal gerçeklik cihazları için gecikme süresi düşük 3D ses oynatma özelliği barındırdığı söylenen teknolojinin OZO Audio oynatma desteğine sahip olmayan cihazlarda da yüksek kaliteli oynatma imkanı sunduğu söyleniyor.

Nokia’dan verilen bilgilere göre; ses odaklama teknolojisi, ortam ve arka plan sesini azaltarak sesin tek bir yöne yoğunlaşmasını sağlıyor. OZO Audio teknolojisi, dört ya da daha fazla telefonla 3D ses yakalamayı mümkün kılıyor.

Nokia 9 6 GB RAM ile gelebilir

Nokia 9, Nokia OZO Audio dışında dikkat çekici başka özellikler de barındıracak. Akıllı telefonda 6 GB RAM’e 64 ya da 128 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi öngörülüyor. 22 megapiksel çift lensli arka kamera ve 12 megapiksel çözünürlüklü ön kamera da diğer muhtemel özellikler arasında sayılıyor.

İris ve parmak izi tarayıcısı, 5.5 inç Quad HD OLED ekran ve 3800 mAh kapasiteli pil taşması beklenen telefonun kutusundan Android 7.1 Nougat işletim sistemiyle çıkacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER