Teknoloji

Nokia 9 kamerasına ait ipuçları Nokia Camera güncellemesinde görülüyor

nokia 9

Nokia 8 için Android Oreo güncellemesini dağıtıma çıkaran HMD Global, Nokia 5’in Android Oreo beta programını da kısa süre önce başlatmıştı. Nokia 5 için hazırlanan beta sürümü, kamera uygulamasına da değişiklikler getiriyor. Söz konusu değişiklikler, yakında tanıtılması beklenen Nokia 9 için de ipuçları veriyor.

Uygulamanın APK paketi üzerinde yapılan inceleme, Nokia Camera’nın hem geniş açılı hem de telefoto çift kamera kurulumlarını desteklediğini gösteriyor. Nokia 5’in arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü tek bir lens bulunuyor. Dolayısıyla uygulamaya eklenen yeni özelliklerin bu telefon için hazırlanmadığı rahatlıkla anlaşılıyor.

nokia 9Hâli hazırda HMD Global’in portföyündeki tek çift arka kameralı telefon Nokia 8. Ancak Nokia 8 de güncellemedeki tarife uymuyor. Uygun fiyatlı amiral gemisinin arkasındaki çift lensli kamera kurulumunda biri renkli, diğeri ise monokrom bir lens bulunuyor.

Nokia 9 önümüzdeki ay Çin’de tanıtılabilir

Bu da gözlerin yeni bir amiral gemisi telefona çevrilmesine neden oluyor. HMD Global’in 19 Ocak tarihinde Çin’de bir etkinlik düzenlemesi bekleniyor. Söz konusu etkinliğin yıldızının Nokia 9 olacağı söyleniyor. 2018 model Nokia 8’in de bu etkinlikte tanıtılması öngörülüyor. Bu iki telefonun Nokia Camera uygulamasında ipucu verilen kamera kurulumuna sahip olması kuvvetle muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER