Teknoloji

Nokia 9 için oklar 2019’un şubat ayını işaret ediyor

Nokia 9 hakkındaki dedikodular oldukça uzun bir zamandır etrafta dolaşıyor. Son çıkan dedikodularda HMD Global’ın telefonda Qualcomm Snapdragon 845 yonga setine ve beş adet arka kameraya yer verebileceği iddia edilmişti. Ancak en yeni iddia, telefonun 2018’de piyasaya sürülmesine ilişkin plandan vazgeçildiği yönünde.

Bu gecikme durumu, HMD Global için geçmişin tekerrür etmesi gibi değerlendiriliyor. Nokia markalı telefonlarla ilgili güvenilir haberler veren “Nokia anew” isimli Twitter hesabının verdiği bilgiye göre, 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan Nokia 8 Sirocco’nun aslında 2017 bitmeden duyurulması planlanmıştı. Nokia’nın 2017’deki amiral gemisi olması öngörülen telefonun 2017’nin eylül ayında tanıtılacağı iddia edilmiş, ancak HMD Global’ın pazarlama şefi Juho Sarvikas ürünün henüz hazır olmadığını söyleyerek telefonun çıkışını ertelemişti. Benzer bir senaryo şimdi de tekrarlanıyor gibi görünüyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, beş arka kameraya sahip Nokia 9 için hazırlıklar aylardır devam ediyor. Akıllı telefonun muhteşem bir kamera kurulumuna sahip olduğu öne sürülse de, Juho Sarvikas yeni telefonun da hâlâ hazır olmadığını düşünüyor. Bu nedenle telefonun sonbahar yerine 2019’un şubat ayında 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tanıtılacağı iddia ediliyor.

Nokia 9 ile ilgili bu iddianın gerçek olup olmadığını görmek için beklemenin dışında bir seçenek bulunmuyor. Ancak ortada henüz açıklanmış bir takvim olmadığı için HMD Global’ın telefonun çıkışını ileriye atmasının pek de sürpriz olmayacağını söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER