Teknoloji

Nokia 9.3 PureView 8K video kaydı yapabilecek

nokia 9.3 pureview

HMD Global, Nokia 9.3 PureView konusunda fazla aceleci davranmıyor. Akıllı telefonu mümkün olan en iyi şekilde sunmak için mesai harcayan şirket, kamera konusuna da fazlasıyla önem veriyor gibi görünüyor. Akıllı telefonda 108 megapiksel çözünürlüklü kamera sensörü bulunacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Nokia Power User sitesinde yer alan habere göre, telefonun kamera sistemi 8K 30fps video kaydı gerçekleştirebilecek.

Ancak bu özelliğin sunulmasının mühendislerin yapılan testlerin sonuçlarından memnun kalmasına bağlı olduğu belirtiliyor. Ekibin bu amaç doğrultusunda görüntü işleme algoritmalarına son şeklini vermek için yoğun bir mesai yürüttüğü de gelen haberler arasında yer alıyor. 8K çözünürlük desteğinin gündeme gelebilmesindeki ilk faktör olarak ise Snapdragon 865 işlemcinin varlığı ön plana çıkıyor.

HMD Global ilk etapta bu telefonda Snapdragon 855 işlemciye yer vermeyi planlıyordu. Ancak telefonun çıkışını birkaç kez erteleyen şirket, sonunda en güncel seçenek olan Snapdragon 865’te karar kılmıştı.

HMD Global ekibinin fotoğraf konusunda Pro ve Gece modlarına odaklandığı belirtiliyor. Buna ek olarak, görüntü işleme algoritmalarının yenilenmesi ve manuel kontrollerin iyileştirilmesi de planlanan değişiklikler arasında sayılıyor. Gece modunun daha büyük piksellerden ve optik görüntü sabitleme özelliğinden yararlanacağı belirtiliyor.

Zeiss’ın da Nokia 9.3 PureView’in kamerası için sadece bu telefona özel efektler geliştirdiği iddia ediliyor. Sony ve Zeiss arasında da bir işbirliği anlaşması imzalandığı için sadece Nokia 9.3 PureView’e özel efektlerin hazırlanması biraz dikkat çekiyor.

Nokia 9.3 PureView hakkındaki sızıntılar oldukça artmış olsa da, telefonla tanışmak için biraz daha sabretmek gerekiyor. HMD Global’ın telefonun resmi duyurusunu ağustos veya eylül ayında yapacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER