Teknoloji

Nokia 9.1 PureView daha güçlü işlemci ve kamerayla gelecek

nokia 9.1 pureview

Nokia 9 PureView kamera performansı ve eski model bir yonga set taşımasıyla hayal kırıklığı yaratmıştı. Akıllı telefonun yanlışlarını, halefi Nokia 9.1 PureView telafi edecek gibi görünüyor.

Nokia 9.1 PureView’le ilgili ilk haberlerde, telefonun resmiyet kazanması için 2019’un üçüncü çeyreği işaret ediliyordu. Ancak bir önceki nesilde yaptığı hataları tekrarlamak istemeyen HMD Global, telefonun kamera özellikleri üstünde biraz daha fazla çalışmaya karar vermişe benziyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre; HMD Global, Nokia 9.1 PureView’in kamerası için Light ile ortak bir mesai içinde. İki şirketin hem kamera modülünün hem de yazılımın gelişimi ve optimizasyonu için birlikte çalıştığı belirtiliyor.

Yeni kameranın temel satış noktalarının üst düzey gece performansı ve video kayıt yetenekleri olacağı söyleniyor.

Nokia 9.1 PureView ne zaman satışa sunulacak?

Nokia 9.1 PureView hakkındaki haberler sadece kamerayla sınırlı değil. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 yonga setin bulunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Telefonun 5G desteğine sahip olacağı da belirtiliyor. Ön kameranın ekranın üstündeki deliğe yerleştirilmesi bekleniyor. Akıllı telefon 2019’un dördüncü çeyreğinde satışa sunulacak. Cihaz kutusundan Android Q işletim sistemiyle çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER