Manşetler

Nokia 808 PureView 12 Temmuzda Türkiye’de

Nokia’nın geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da tanıttığı ve o zamanlar yerinde ön inceleme yaptığımız 41 megapiksel Carl Zeiss sensörlü fotoğraf telefonu Nokia 808 PureView nihayet Türkiye’deki müşterilerle buluşuyor. Nokia’nın geliştirdiği ve çoklu piksel örneklemesi olarak tanımlayabileceğimiz over-sampling teknolojisi sayesinde iki, üç, beş veya sekiz megapiksel gibi standart olarak nitelendirebileceğimiz çözünürlüklerde ödün vermeden zum yapma imkanı sunan bu cihaz yedi piksellik bir bilgiyi tek bir piksele sıkıştırmasına karşın net görüntü verme yeteneğine sahip.

Nokia 808 en fazla 38 megapiksel çözünürlükte görüntüleri yakalama, zum yapma, keserek yeniden boyutlandırma ve istenen detaylara odaklanma gibi imkanlar sunuyor. Nokia 808 PureView’ın bir diğer özelliği de kayıpsız 4X zum ile 1080p Full HD video kaydetme imkanı sunması. Ayrıca bu telefon Nokia Rich Recording adı verilen ve tek bir mikrofonla CD kalitesinde ses kaydı yapmayı sağlayan özelliği barındıran ilk telefon olma niteliğini taşıyor. Nokia 808 PureView stereo ses içeriğini herhangi bir kulaklıkta surround sese dönüştüren Dolby Kulaklık ve 5.1 kanal surround ses teknolojisini barıdıran Dolby Digital Plus’ı da bulunduruyor.

Nokia 808 PureView’ın teknik özelliklerini hatırlayacak olursak 4 inç’lik, 360 x 640 piksel çözünürlüklü ClearBlack AMOLED ekran barındırıyor. Nokia Belle FP1 ile yüklü gelen telefonda 16 GB dahili bellek, 32 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası ve özel grafik hızlandırıcılı 1.3 GHz işlemci bulunuyor. Nokia Haritalar navigasyon, Mağaza, Mesajlaşma, Sosyal ağ gibi Nokia’nın önceki Symbian cihazlarından alıştığımız uygulamalar da cihazda yüklü geliyor. NFC destekli cihaz bu sayede hoparlör, kulaklık, vb. cihzlarla daha hızlı bir eşleşme imkanı sağlıyor.

Nokia 808 PureView 12 Temmuzda Türkiye’de piyasada olacak, fiyatı da 1500 TL civarında olacak. Telefon ilk etapta siyah ve beyaz renk seçenekleriyle çıkacak, daha sonra kırmızı renkli model de piyasaya sunulacak.

İLGİLİ HABERLER