Manşetler

Nokia 808 PureView Ön İnceleme – Galeri & Video

nokia-808-on-inceleme-00008

2010 yılının amiral gemisi Nokia telefonu olan Nokia N8 12 megapiksel kamerası ve görüntü işleme yetenekleriyle beğeni toplamıştı. Şimdi Nokia N8’in halefi olarak da nitelendirilen ve Nokia Belle ile çalışan yeni bir akıllı telefonla karşımızda. Bugün Mobil Dünya Kongresi’nde resmiyet kazanan Nokia 808 PureView 41 megapikel kamerasıyla dikkat çekiyor.

Nokia 808 PureView’da 4 inç, 640 x 360 çözünürlüklü Clear Black AMOLED ekran ve 1.3 GHz tek çekirdekli işlemci yer alıyor. Tek çekirdekli işlemcinin artan performansı sayesinde Nokia Belle kullanıcı deneyiminin biraz daha üst noktaya taşındığını söyleyebiliriz. 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth, DLNA, UPnP, GPS de cihazın kablosuz veri iletim tarafında dikkat çekici özellikler arasında yer alıyor. Bu arada HSDPA 14.4 Mbps desteği de olumlu bir iyileştirme sayılabilir. Ne var ki, Nokia 808 PureView’ın en çekici özelliği hiç şüphesiz arkasında yer alan 41 megapiksel kamera.

Nokia 808’in arkasında 41 megapiksel sensörlü, Carl Zeiss optikli kamera yer alıyor. Bu kamera sayesinde DSLR’lara kafa tutacak çözünürlükte, detayları yüksek fotoğraflar çekmek mümkün. Otomatik odaklı bu kamera yakın çekimde de iyi performans gösteriyor. Kameranın hızlı olduğunu da söyleyebiliriz. Nokia 808’in ana ekranında kamera uygulamasına bir kısayol yerleştirilmiş. Kamera uygulamasının düzenli bir görünüme sahip olduğu söylenebilir. Sol kenara kontrol tuşları, sağ  ortaya çekim tuşu yerleştirilmiş. Sol üstte ise fotoğraf ve video çekim modları arasında geçişi sağlayan bir anahtar iliştirilmiş. Bu arada kamera ekranının tepesinde bir ayar kısayolu yer alıyor. Bu kısayolu takip ettiğinizde kameranın temel çözünürlük ve sahne modu ayarlarına ulaşıyorsunuz.

Nokia 808 tam çözünürlükte 41 megapiksel fotoğraf çekebiliyor. Ancak PureView modunu seçebilir ve maksimum 8 megapiksel çözünürlükte, bir akıllı telefondan beklenebilecek standartta fotoğraflar da çekebilirsiniz. Böylelikle yer konusunda sıkıntı yaşayabilecekler de düşünülmüş. SuperFine JPEG teknolojisi sayesinde sıkıştırılmış, ancak kalitesini koruyan fotoğraflar elde etmek mümkün. Nokia 808 PureView’ın dikkat çekici bir özelliği de 1080p HD video kaydı yapması, üstelik bunu CD kalitesinde sesle birlikte yapıyor.

Nokia 808 PureView’ın yılın ikinci çeyreğinde Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz. Zamanı geldiğinde daha detaylı bir inceleme de yapacağız. Şimdilik aşağıdaki ön inceleme videosu ve galeri fotoğraflarıyla idare edebilirsiniz.

Video: Nokia 808 PureView Ön İnceleme

Galeri: Nokia 808 PureView
[nggallery id=846]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER