Teknoloji

Nokia 808 PureView ile çekilmiş yeni fotoğraflar Çin’de ortaya çıktı

nokia-808-on-inceleme-00008

Nokia’nın geride kalan 2012 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı ve en çok ilgi çeken cihazlar arasında yer alan Nokia 808 PureView’ı ön incelemeden geçirmiş ve ilk izlenimlerimizi aktarmıştık. Çin’de yayın yapan IT168 sitesi bu telefonu detaylı bir şekilde incelemiş. İnceleme Çince olarak yayınlandığı için anlamak zor, ancak sadece fotoğraflara bakmak bile cihazla ilgili fikir edinmeye yetiyor. Ayrıca incelemede yer alan cihazın 41 megapiksellik kamerasıyla çekilmiş fotoğraflar da Nokia 808 PureView’ın esas işini nasıl yaptığını ortaya koyuyor.

Yazının devamında yer alan bağlantıda bulacağınız fotoğraflara bakıldığında detayların oldukça iyi bir şekilde verildiği, renklerin de oldukça dengeli olduğu görülüyor. Gürültü bastırma veya keskinleştirme gibi yapay müdahalelerin yapıldığı ise gözlenmiyor. Gece yapılmış çekimlerde bile oldukça başarılı sonuçlar elde edilmiş. Üstelik sitenin yayınladığı fotoğraflar tam boyutta değil, sayfada düzgün şekilde görüntülenebilmesi için ölçeklenmiş. Bu bile Nokia 808 PureView ile çekilmiş fotoğrafların etkileyici gelmesine engel olamıyor.

Nokia, bu telefonu tanıtırken yaptığı açıklamada sensör teknolojisiyle görüntü ölçekleme yeteneklerini birleştirdiğini ve bir akıllı telefondaki en iyi kamerayı elde etmeye çalıştığını belirtmişti. Burada kullanılan piksel örnekleme yöntemi sayesinde fotoğraflarda mümkün olan en fazla miktarda detay barındırılıyor. Nokia 808 PureView’da 41 megapiksel fotoğraf desteği var, ancak Nokia çoğu insanın 8 megapiksel fotoğraflar çekeceğini tahmin ediyor.

İlgili – IT168

İLGİLİ HABERLER