Manşetler

Nokia 808 PureView Belle FP2 güncellemesiyle yepyeni kamera ve galeri özellikleri kazandı

Nokia çeşitli Symbian telefonları için Belle FP2 güncellemesini yayınladı. Bu güncellemeden en kârlı çıkan telefon ise Nokia 808 PureView oldu. Belle FP2 ile birlikte 808 PureView’ın fotoğraf deneyimini daha da üst seviyelere taşıyacak yenilikler geldi. Bu arada Nokia 700, 701 ve 603 telefonları için de 808 PureView’a gelen yeniliklerin bir kısmı sunuldu.

nokia-808-pureview-inceleme-00007

Belle F2 güncellemesiyle birlikte Nokia 808 PureView’ın kamera ve galeri işlevleri daha da geliştirildi. Fotoğraflarla ilgili; çözünürlük, ISO değeri, beyaz denge ayarı, dosya boyutu ve konum gibi bilgiler görüntülenmeye başladı. Kullanıcı internete bağlıysa tek bir tıklamayla Nokia Haritalar üzerinde fotoğrafın çekildiği konumu görebilecek. Yaratıcı moduna eklenen yeni bir sıfırlama tuşu sayesinde tüm ayarlar tek bir dokunuşla başlangıç hâline döndürülebilecek. Telefon yatay oryantasyondayken kullanılan yeni bir ızgara görünümü sunulurken bug görünüm içinde birden fazla fotoğrafı seçip onları silmek de mümkün olacak. Ana ekrana eklenebilen Galeri bileşeni üzerinden açılan fotoğraflar üzerinde daha fazla işleve erişmek de mümkün kılındı. Bu fotoğraflar üzerinde yakınlaştırma, düzenleme, paylaşım gibi işlemler uygulanabilecek. Nokia Belle FP2 ile birlikte Video Pro adı verilen yeni bir uygulama da Nokia 808 PureView’a geliyor.

Yukarıda saydığımız kamera özellikleri dışındaki yenilikler Nokia 808 PureView ile birlikte 700, 701 ve 603’e de sunuluyor. Bunlar 8.3 versiyon numarasını taşıyan ve daha iyi HTML5 desteği sunan bir internet tarayıcısı, daha hızlı bir klavye ve Nokia Car Mode özelliği.

Güncelleme bugün itibariyle dağıtıma çıktı. Nokia 808 PureView üzerinde yaptığımız kontrolde henüz güncellemeyi göremedik. Ancak Nokia’nın da belirttiği gibi güncellemenin yayılması ülke ve mobil operatöre göre farklılık gösterecek. Ancak Nokia Belle cihazı kullananların bu güncelleme için fazla beklemeyeceğini düşünüyoruz. Yeni güncelleme geldiğinde bildirim alanında görülebileceği gibi telefonda yer alan Yazılım Güncelleme uygulamasını veya bilgisayarınızda yüklü olan Nokia Suite yazılımını da kullanarak güncelleme kontrolü yapabilir, eğer güncelleme varsa bunu telefona yükleyebilirsiniz.

İlgili >> Nokia Conversations

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER