Teknoloji

HMD Global Nokia 8 tanıtımı için davetiyeleri gönderdi

nokia 8 hmd global
Nokia 8 sızıntılarından bir tanesi

Yıllar sonra Nokia markasını taşıyan amiral gemisi seviyesindeki ilk akıllı telefonla tanışmak üzereyiz. 16 Ağustosta düzenlenecek bir etkinlik için medya kuruluşlarına davetiyeler gönderilmeye başlandı. Bu etkinlikte bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan Nokia 8’in tanıtılması bekleniyor.

Gönderilen davetiyede, HMD Global’in Nokia telefonları için yeni bir dönüm noktasını tanıtmak için davet ettiği belirtiliyor. Nokia 8 ile ilgili dedikodular, neredeyse aylardır ortalıkta dolaşıyor. Neyse ki, önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm sızıntı ve spekülasyonlar sona erecek gibi görünüyor.

Son dedikodular beklenen amiral gemisi Nokia Android telefonunun 5.3 inç QHD ekran, tamamen metalden yapılmış bir gövde, 13 megapiksel çözünürlüklü ve Zeiss ile işbirliği dahilinde geliştirilen çift arka kamera gibi özellikler barındırması bekleniyor. Snapdragon 835 yongasetle çalışacak telefonda 4 GB ya da 6 GB RAM bulunacak.

Bu teknik özelliklerle Nokia 8’in HTC U11, OnePlus 5, LG G6 ve Samsung Galaxy S8 gibi güncel amiral gemisi Android telefonlarla rahatlıkla boy ölçüşeceğini söyleyebiliriz.

Etkinlik 16 Ağustos tarihinde, Londra’da gerçekleştirilecek. Nokia markalı akıllı telefonların üretiminden sorumlu olan HMD Global’in en yeni ürünüyle ilgili detayları zamanı geldiğinde en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacağınızı şimdiden belirtelim.

İLGİLİ HABERLER