Teknoloji

Nokia 8 Pro ve Nokia 9 da 2018’de resmiyet kazanabilir

nokia 8 sirocco nokia 9
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
nokia 8 pro
Nokia 8 Sirocco

Nokia markalı telefonların üreticisi Fin şirketi HMD Global, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen 2018 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2018) en çok dikkat çeken üreticilerinden biri olmuştu. Kongreye kalabalık bir kadroyla katılan şirket, en yeni amiral gemisi Nokia 8 Sirocco’yu da düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkarmıştı. Ancak HMD Global’ın 2018 için planladıkları burada sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Gelen haberlere göre, Nokia 8 Pro ve Nokia 9 olarak adlandırılan iki amiral gemisi telefon daha yıl bitmeden resmiyet kazanacak.

HMD Global’ın söz konusu telefonlar için bu isimleri tercih etmesi henüz kesinleşmiş değil. Ancak şirketin konuya dair planlarını yakından takip eden kaynaklar, ikili içinde öne çıkacak cihazın Nokia 9 olacağını belirtiyor. 8 Pro’da 5.5 inç büyüklüğünde, Nokia 9’da ise 5.7 inç büyüklüğünde bir ekran bulunması öngörülüyor. Akıllı telefonlarda bulunacak bileşenler konusunda henüz ortada elle tutulur bir işaret olmadığını belirtmek gerekiyor.

Ancak somut bir işaretin olmaması, bu telefonlar hakkında çeşitli dedikoduların etrafta dolaşmasını engellemiyor. Nokia 9’un en güçlü satış noktalarından birisinin uzun zamandır konuşulan beş lensli arka kamera modülünün olacağı söyleniyor. Nokia 9’da ekranın içine yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısının bulunacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Her iki telefonda da Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunması, ancak bellek kapasitelerinin farklı olması bekleniyor.

Nokia 9’un Samsung Galaxy S9 gibi amiral gemisi telefonlarıyla aynı fiyat seviyesinde bulunması öngörülüyor. Nokia 8 Pro’nun ise bir seviye daha aşağıda konumlanması bekleniyor. HMD Global’ın Nokia 8 Pro’yu ağustosta, Nokia 9’un ise eylül ayında tanıtılacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER