Teknoloji

Nokia 8 özellikleri son sızıntıyla tamamen ortaya çıktı

nokia 8 ozellikleriHMD Global şemsiyesi altında akıllı telefon pazarına geri dönen Nokia’nın 2017 sona ermeden portföyüne “amiral gemisi” olarak nitelenecek bir cihazı eklemesi bekleniyor. Telefonun adının Nokia 8 mi yoksa Nokia 9 mu olacağı konusunda çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Ancak sızıntılar konusunda iyi bir sicil kaydı olan winfuture.de sitesi, telefonun Nokia 8 adıyla raflarda olacağını belirtti. Nokia 8 özellikleri de winfuture.de tarafından yayınlanan haberle detaylı biçimde gün yüzüne çıktı.

Sızan özellikler, Nokia 8’in “amiral gemisi” etiketinin hakkını verecek türden bir cihaz olacağını gösteriyor. Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 835 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi bekleniyor. Dahili depolama alanının artırılıp artırılamayacağı konusunda şimdilik somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak Winfuture ve kaynakları, telefonun iki versiyonunun olacağını ve bunlardan birinin çift SIM kart desteği sunacağını, diğerinde ise microSD kart ile depolama alanının artırılabileceğini belirtiyor. 2K çözünürlüklü 5.7 inç ekran da telefonda bulunacak bileşenler arasında sayılıyor.

Nokia 8’in mavi, çelik, altın/mavi ve altın/bakır olmak üzere dört farklı renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacağı da iddialar arasında yer alıyor. Telefonun İskandinav ülkelerindeki fiyat etiketinde 589 avro yazacağı, diğer Avrupa ülkelerindeki fiyatının ise biraz daha aşağıda olacağı söyleniyor.

Nokia 8 özellikleri ile sınıfının hakkını verecek gibi görünüyor

Özellikleriyle amiral gemisi olmanın gerekliliklerini yerine getirecek gibi görünen Nokia 8’in 31 Temmuz tarihinde resmiyet kazanacağı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER